• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vidzemē īstenos pasākumus ūdenstūrisma aktivitāšu pieejamības veicināšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 20:21, 13.10.2024


Vidzemē īstenos pasākumus ūdenstūrisma aktivitāšu pieejamības veicināšanai dažādām mērķgrupām, informē Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) pārstāve Liene Pelēkzirne.


Foto: LETA

Šoruden VPR sācis īstenot projektu ūdenstūrisma pieejamības veicināšanai. Tā pamatuzdevums ir apzināt ūdenstūrisma vietas un produktus, un uzlabot to pieejamību, tādējādi dodot iespējas ūdenstūrisma aktivitātēs iesaistīties arī senioriem, ģimenēm ar maziem bērniem, cilvēkiem ar invaliditāti un citām sabiedrības grupām.

Vidzemē tiks uzlabota četru peldvietu infrastruktūra, papildināts ūdenstūrisma maršrutu piedāvājums, apmācīti vietējie ūdenstūrisma pakalpojumu sniedzēji, un Vidzemes iedzīvotājiem būs iespējas piedalīties vairākos sporta un atpūtas pasākumos.

Kā skaidro Pelēkzirne, ar šo projektu tiek turpināts darbs, kas tika iesākts, laikā no 2013. līdz 2015.gadam, īstenojot "Riverways" pirmo projektu, kura realizēšanā bija iesaistījies arī VPR. Tagad projektā iesaistījies 21 partneris no Latvijas un Igaunijas.

Projektā plānots apsekot ūdenstūrisma vietas un apzināt ūdestūrisma produktus, sagatavot ceļvedi, organizēt pieredzes apmaiņas braucienus un papildināt interneta vietnes "upesoga.lv" un "mapeirons.lv".

Plānotas investīcijas arī infrastruktūras attīstībā, uzlabojot un labiekārtojot peldvietas un piestātnes un nodrošinot tām ērtu un netraucētu piekļuvi, kas ir piemērota arī senioriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un ģimenēm ar maziem bērniem.

Aktivitātes tiks īstenotas ar mērķi meklēt un piemērot inovatīvus un ilgtspējīgus risinājumus, lai padarītu ūdenstūrismu pieejamāku ikvienam, vienlaikus ierobežojot un mazinot cilvēku ietekmi uz apkārtējo vidi.

Kuldīgā septembrī notika pirmā partneru sanāksme, kuras laikā pārrunāja veicamos uzdevumus un sasniedzamos mērķus, kā arī iezīmēja tuvāko mēnešu darba plānu. Viens no paveicamajiem darbiem ir ūdenstūrisma vietu un pakalpojumu vides pieejamības apsekojumi, kas tiks veikti sadarbībā ar vides pieejamības ekspertiem.

VPR projekta vadītāja Zelma Mičule uzsver, ka projektā būs iespējas apzināt un izcelt Vidzemes ūdenstilpju un ūdensceļu bagātību.

Vidzemes plānošanas reģions arī organizēs pārrobežu hakatonu, kura fokusā būs inovatīvi risinājumi aktīvā ūdenstūrisma produktiem un pakalpojumiem. Hakatons notiks 2025.gada sākumā.

Projekts ilgs trīs gadus un noslēgsies 2027.gada 31.augustā. Projekts tiek īstenots ar "Interreg" Igaunijas - Latvijas sadarbības programmas 2021.-2027.gadam atbalstu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvija mācīs ES ražot zaļo ūdeņradi (+VIDEO)

Inovatīvā sistēma darbojas istabas temperatūrā, tai piemīt enerģētiskas priekšrocības ūdeņraža izdalīšanās ciklā.

Ekonomika Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena bijusi neveiksmīga

ASV eksprezidenta un prezidenta kandidāta Donalda Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena otrdien bija neveiksmīga, jo tika nopirkta tikai neliela daļa no digitālajiem žetoniem šajā tirgū.

Ekonomika LAD: zemes saimnieki var pieteikties 2025. gada ekoshēmu atbalstam (+VIDEO)

Resors ir ieinteresēts samazināt amonjaka ieviešanu.

Ekonomika ASV piespriež «Lufthansa» rekordlielu naudassodu par ebreju diskrimināciju

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Lasiet arī

Ekonomika Labākais tūrisma produkts var saņemt 10 000 eiro balvu (+VIDEO)

Svarīgs aspekts būs, vai tas ir piemērots ārvalstu viesu vajadzībām.

Interesanti fakti Rudenī daudzi latvieši plāno tūri uz Taizemi: ar ko valsts ir slavena (+VIDEO)

Ja iepirkšanās ir neatņemama ceļojumu sastāvdaļa, tad Bangkoka neliks vilties.

Pasaule Japānā sasniegts jauns tūristu skaita rekords

Japānu šī gada jūlijā apmeklēja 3,29 miljoni ārvalstu tūristu, kas ir par 41,9% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn un jauns visu laiku augstākais līmenis vienam mēnesim, trešdien paziņoja Japānas nacionālā tūrisma organizācija.