Statistikas pārvalde pārskatījusi Latvijas IKP datus

Ekonomika
LETA 17:36, 30.09.2024 0

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pagājušajā gadā, pēc revidētajiem datiem, ir pieaudzis par 1,7%, kamēr iepriekš tika ziņots par samazinājumu 0,3% apmērā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes pirmdien publiskotie dati.

 

Statistikas pārvalde pārskatījusi arī iepriekšējo gadu Latvijas IKP datus, revidējot tos kopš 1995.gada.

Tostarp, pēc revidētajiem datiem, Latvijas ekonomikas izaugsme, piemēram, 2018.gadā bijusi nedaudz straujāka kā iepriekš ziņots, proti, 4,3% apmērā, kamēr iepriekš pieaugums tika ziņots 4% apmērā, 2019.gadā ekonomikā bijusi minimāli straujāka izaugsme nekā iepriekš ziņots, proti, 0,7% apmērā pretstatā iepriekš aprēķinātajiem 0,6%, bet 2020.gadā Latvijas IKP, pēc arī revidētajiem datiem, sarucis par 3,5%.

Latvijas ekonomikas izaugsme 2021.gadā bijusi nedaudz straujāka par iepriekš ziņoto, proti, 6,9% apmērā, kamēr iepriekš pieaugums tika ziņots 6,7% apmērā, bet 2022.gadā ekonomikā bijusi lēnāka izaugsme nekā iepriekš ziņots, proti, IKP, pēc revidētajiem datiem, pieaudzis par 1,8%, kamēr iepriekš tika ziņots par pieaugumu 3% apmērā.

Statistikas pārvaldē atzīmē, ka datu revīzijas ietekme uz IKP pieauguma tempiem ir no -1,8 procentpunktiem 2009.gadā līdz +0,9 procentpunktiem 2005. un 2006.gadā. Savukārt no 2012. līdz 2021.gadam revīziju ietekme svārstās robežās no -0,1 procentpunkta līdz +0,3 procentpunktiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pētījums: jaunie Latvijas darbinieki strādā no mājām (+VIDEO)

Digitālajā laikmetā psiholoģiskā vide ir izaicinoša, un kļūst arvien sarežģītāk novērtēt pašsajūtu.

Ekonomika Ekonomists brīdina par pieprasījuma kritumu Vācijā pēc Latvijas precēm (+VIDEO)

Ražošanas nozares lejupslīde dzēš cerības uz ātru atveseļošanos.

Ekonomika Nākamgad atkal plāno celt sabiedriskā transporta biļešu cenas

Nākamgad atkal varētu celt sabiedriskā transporta biļešu cenas un taupības nolūkos sašaurināt maršrutu tīklu, par piektdien Sabiedriskā transporta padomes sēdē spriesto vēsta Latvijas Televīzija.

Ekonomika Vairāk nekā tūkstotis cilvēku bezmaksas apgūst jaunas tehnoloģijas (+VIDEO)

Lekciju tēmas sniedz visaptverošu ieskatu IT nozarē un praktiskas zināšanas, ko var izmantot gan profesionālajā darbā, gan ikdienā.

Lasiet arī