• Elma,
  • Elna,
  • Menarda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Naudas trūkuma dēļ valdība plāno atlikt mājokļu fonda izveidi

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 10:38, 29.09.2024


Naudas trūkuma dēļ valdība plāno atlikt mājokļu fonda izveidi, liecina sagatavotie grozījumi valdības rīkojumā "Par valsts atbalstu pašvaldībām, lai nodrošinātu iedzīvotājiem kvalitatīvus un pieejamus īres mājokļus".


Foto: LETA

2022.gadā valdība izskatīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kuru tolaik vadīja Artūrs Toms Plešs (LA), ziņojumu par atbalstu pašvaldībām, lai nodrošinātu iedzīvotājiem īres mājokļus. Tajā bija paredzēts izveidot valsts kapitālsabiedrību "Mājokļu fonda institūcija" un tai piešķirt emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta līdzekļus.

Kā norāda Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), uzdotie uzdevumi nav izpildīti. Ierobežoto finanšu līdzekļu dēļ ieņēmumi no emisijas kvotu instrumenta primāri novirzīti projektu iesniegumu konkursu finansēšanai. Līdz ar to neesot bijis pieejams finansējums valsts kapitālsabiedrības "Mājokļu fonda institūcija" darbības uzsākšanai.

VARAM norāda, ka arī turpmākajos gados budžeta līdzekļi būs ierobežoti un ir noteiktas konkrētas budžeta prioritātes, kas nozīmē, ka nebūs pieejami brīvi līdzekļi, ko varētu novirzīt minētā fonda darbības uzsākšanai. Līdz ar to valdības noteiktie uzdevumi esot zaudējuši savu aktualitāti.

VARAM sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Finanšu ministriju un Klimata un enerģētikas ministriju būs jāizstrādā priekšlikumi turpmākajai rīcībai valsts kapitālsabiedrības "Mājokļa fonda institūcijai" izveidei, tai skaitā ietverot priekšlikumus par finansējuma avotiem kapitālsabiedrības darbībai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ekonomists brīdina par pieprasījuma kritumu Vācijā pēc Latvijas precēm (+VIDEO)

Ražošanas nozares lejupslīde dzēš cerības uz ātru atveseļošanos.

Ekonomika Nākamgad atkal plāno celt sabiedriskā transporta biļešu cenas

Nākamgad atkal varētu celt sabiedriskā transporta biļešu cenas un taupības nolūkos sašaurināt maršrutu tīklu, par piektdien Sabiedriskā transporta padomes sēdē spriesto vēsta Latvijas Televīzija.

Ekonomika Vairāk nekā tūkstotis cilvēku bezmaksas apgūst jaunas tehnoloģijas (+VIDEO)

Lekciju tēmas sniedz visaptverošu ieskatu IT nozarē un praktiskas zināšanas, ko var izmantot gan profesionālajā darbā, gan ikdienā.

Ekonomika Latvijas Banka: kreditēšanā jūtamas nelielas pozitīvas vēsmas

Latvijā kreditēšanā ir jūtamas nelielas pozitīvas vēsmas, Latvijas Bankas uzturētajā ekonomiskās analīzes vietnē "makroekonomika.lv" atzīmē centrālās bankas ekonomists Vilnis Purviņš.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā 52% iedzīvotāju sagaida mājokļu cenu pieaugumu šajā gadā

Latvijā 52% iedzīvotāju sagaida mājokļu cenu pieaugumu šajā gadā, informēja banka pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika Torņakalnā būvēs dzīvojamo māju kvartālu

Mājokļu attīstītājs "Bonava Latvija" Torņakalnā, teritorijā starp Vienības gatvi un Jelgavas ielu, iecerējis uzbūvēt jaunu dzīvojamo māju kvartālu, kuru veidos deviņas dzīvojamās ēkas ar vairāk nekā 400 dzīvokļiem.

Sabiedrība Rēzeknē 2024. gadā mainīsies nekustamā īpašuma nodoklis (+VIDEO)


Valstspilsēta izkļūst no sarežģītas finansiālās situācijas.

Ekonomika Dzīvokļu pārdošanas piedāvājums septembrī Rīgā nedaudz audzis

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, septembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā palielinājās par 2%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos palielinājās par 1%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.