• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa Rīgā pieaugs par 7%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:36, 29.08.2024


Vides apsaimniekošanas kompānijas SIA "Eco Baltia vide" nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā no 1.septembra pieaugs par 7% - līdz 31,4 eiro ar pievienoto vērtības nodokli (PVN) par kubikmetru līdzšinējo 29,34 eiro ar PVN vietā, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.


Foto: LETA

Arī bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanas maksa no 1.septembra pieaugs par 7%, sasniedzot 18,84 eiro ar PVN par kubikmetru līdzšinējo 17,61 eiro ar PVN vietā.

Sadzīves atkritumu konteineru izvešanas izmaksas konteineriem ar tilpumu 0,24 kubikmetri no 1.septembra būs 7,54 eiro ar PVN līdzšinējo 7,04 eiro ar PVN vietā, bet bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem - 4,52 eiro ar PVN līdzšinējo 4,23 eiro ar PVN vietā.

Jau ziņots, ka atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi eko" nešķirotu sadzīves atkritumu apstrādes tarifs no 1.septembra pieaugs par 10,5%. Tarifa izmaiņas ir saistītas ar būtiskām izmaiņām apsaimniekotajos atkritumu apmēros, poligona infrastruktūras pārstrādes jaudu palielināšanu, ekspluatācijas izmaksu pieaugumu, ietekmes uz vidi samazināšanas izmaksām, personāla izmaksām, sabiedrības izglītības izmaksām, kā arī izmaiņām poligonā notiekošajos procesos.

Savukārt Rīgas dome trešdien, 28.augustā, nolēma, ka Rīgā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas uz vienu kubikmetru pieaugs par aptuveni 7-8%.

No 1.septembra pilsētas centra un Latgales priekšpilsētas iedzīvotājiem par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs jāmaksā 26,48 eiro bez PVN par kubikmetru līdzšinējo 24,66 eiro bez PVN vietā. Savukārt Kurzemes rajonā līdzšinējo 24,93 eiro bez PVN vietā būs jāmaksā 26,76 eiro bez PVN par kubikmetru.

Zemgales priekšpilsētā sadzīves atkritumu apsaimniekošana no septembra izmaksās 23,69 eiro bez PVN par kubikmetru līdzšinējo 21,90 eiro bez PVN vietā. Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētā sadzīves atkritumu apsaimniekošana izmaksās 25,95 eiro bez PVN par kubikmetru līdzšinējo 24,25 eiro bez PVN vietā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī