• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas aizsardzības nozare ir izveidojusi kompetences centru (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:15, 27.08.2024


Uzņēmumu apgrozījums 2023. gadā bija 1,66 miljardi eiro.


“Kopīgi tiks attīstīti produkti un tehnoloģijas aizsardzības un drošības industriju ražošanas digitalizācijai, ietverot infrastruktūras un energoefektivitātes attīstību, ilgtspējīgu mobilitāti un transporta risinājumus.

Drošības un aizsardzības industrijas uzņēmumi ir nodibinājuši kompetences centru “DefInno”. Tā mērķis kā inovāciju klasterim ir paaugstināt drošības un aizsardzības nozarēs strādājošo uzņēmumu konkurētspēju, kā arī uzņēmumu un izglītības un pētniecības iestāžu sadarbību jaunu produktu, pakalpojumu un tehnoloģiju attīstībā atbilstoši nacionālā, Eiropas Savienības un Ziemeļatlantijas Līguma organizācijas līmenī noteiktajām prioritātēm iekšējai un ārējai drošībai, ziņo vietne labsoflatvia.lv. Tam tiks piesaistīts privātais un publiski pieejamais finansējums.

Galvenais uzdevums būs kļūt par platformu, kur, apmainoties ar informāciju projektu īstenošanas gaitā, rodas jauni pētniecības un inovāciju projekti. Tas paredz sadarbību ar līdzīgām organizācijām Latvijā un ārvalstīs, ES iestādēm un NATO aģentūrām, ekselences centriem un nevalstiskajām organizācijām, lai veicinātu jaunas iespējas starpnozaru un starptautisku projektu attīstīšanai. Sadarbības iespējas tiks rastas, īstenojot mērķtiecīgus pasākumus, tīklošanās aktivitātes, kā arī piesaistot citu nozaru organizāciju pārstāvjus pieteikto starpnozaru vai starptautisko projektu izvērtēšanai.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) apvieno 125 uzņēmums, izglītības un pētniecības iestādes, kā arī asociētos biedrus – tādus ārvalstu militāros ražotājus kā “General Dynamics European Land Systems Santa Barbara Sistemas”, “Rafael Advanced Defense Systems”, “Israel Aerospace Industries”, “Rheinmetall BAE Systems Land”, “Kongsberg”, “Lockheed Martin Corporation”, “MBDA France”, “Thales Polska”, “Saab”, “EuroSpike”, “Theissen Training Systems” u.c. DAIF Latvijas biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2023. gadā bija 1,66 miljardi eiro, bet eksports veidoja 347,6 miljonus eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nākamnedēļ atklās Kokneses saules elektrostaciju

Nākamnedēļ atklās Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidoto Kokneses saules elektrostaciju (SES).

Ekonomika Darbaspēka nodokļu izmaiņas pašvaldībām radīs negatīvu fiskālu ietekmi

Plānotās darbaspēka nodokļu izmaiņas vistiešākajā veidā radīs negatīvu fiskālu ietekmi uz pašvaldību budžetiem, vērtē Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība "Rīgas metropole".

Ekonomika Zāļu ražotāju asociācija: «Valdība, šķiet, īpaši galvu nelauza»‎ (+VIDEO)

Ministra iecerē jāziedo būs gan valsts kapitālsabiedrībām, gan privātajiem uzņēmumiem, nosakot konkrētu peļņas procentus, kas jāiemaksā.

Ekonomika Inčukalna pazemes gāzes krātuvi varēs izmantot arī Lietuva, Igaunija un Somija

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz iespēju Inčukalna pazemes gāzes krātuvi savu valstu stratēģisko rezervju uzglabāšanai nepieciešamības gadījumā izmantot arī Lietuvai, Igaunijai un Somijai.

Lasiet arī