Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Baltijā samazinājās par 2%

Ekonomika
LETA 19:42, 26.08.2024 0

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 2% un bija 103,35 eiro par megavatstundu (MWh), informē AS "Latvenergo" pārstāvji.

 

Vienlaikus "Nord Pool" sistēmas cena samazinājās par 65% - līdz 7,42 eiro par MWh.

Galvenais faktors, kas pagājušajā nedēļā noteica elektroenerģijas cenu samazinājumu, bija vēja staciju liela izstrāde - Ziemeļvalstīs tā pieauga par 56%, bet Baltijas valstīs par 45%, turklāt bija vērojamas arī zemākas energoresursu cenas.

Tāpat Baltijas valstīs uzlabojās elektroenerģijas izstrādes un patērētā daudzuma attiecība - kamēr elektroenerģijas patēriņš pieauga par 4%, ražošana palielinājās par 8%.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 6717 gigavatstundas (GWh), bet elektroenerģijas ražošanas apmēri bija 7229 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijā pieauga par 4% un bija 458 GWh. Tostarp Latvijā patērētās elektroenerģijas daudzums pieauga par 4% salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš un veidoja 111 GWh, Igaunijā patēriņš samazinājās par 1% - līdz 125 GWh, bet Lietuvā tika patērētas 222 GWh elektroenerģijas, kas ir pieaugums par 6% salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu.

Elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs pieauga par 8%, un kopā tika saražotas 290 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrāde kāpa par 12% salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu un bija 66 GWh, Igaunijā izstrāde palielinājās par 11% un sasniedza 77 GWh, bet Lietuvā elektroenerģijas ražošana pieauga par 5%, sasniedzot 147 GWh.

Pagājušajā nedēļā izstrādes apmērs pret patēriņu Latvijā bija 59%, Igaunijā - 62%, bet Lietuvā - 66%. Baltijas valstīs tika saražoti 63% no reģionā patērētās elektroenerģijas daudzuma.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika LU rektors piedāvā līdzekļus budžetam meklēt ar PVN celšanu

Pensiju vietā līdzekļus budžetam vienkāršāk būtu meklēt ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) celšanu, intervijā TV3 pauda Latvijas Universitātes rektors, ekonomists Gundars Bērziņš.

Ekonomika Gauss: Stratēģiskais investors airBaltic kapitālā var ienākt arī vēlāk

Paredzēts, ka stratēģiskais investors Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" ienāks pirms akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO), taču nav izslēgta arī iespēja, ka tas var notikt pēc IPO, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Latvijā pieaudzis ārvalstu viesu pavadīto nakšu skaits

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad septiņos mēnešos viesu pavadīto nakšu skaits pieaudzis par 4,8% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, veidojot 2,648 miljonus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Lasiet arī

Ekonomika Latvenergo: turpinājās elektrības un dabasgāzes cenu samazināšanās (+VIDEO)

Augusta beigās Baltijā ar Elektrum zīmolu elektroenerģiju ražo jau 14 saules parki ar kopējo jaudu teju 85 megavati.

Ekonomika Elektroenerģijas vidējā cena jūlijā Baltijas valstīs pieauga par 7%

Baltijas valstīs elektroenerģijas vidējā cena šogad jūlijā salīdzinājumā ar jūniju pieauga par 7% - līdz 98,02 eiro par megavatstundu (MWh) Latvijā un Lietuvā, bet līdz 97,97 eiro par MWh Igaunijā, ziņo AS "Latvenergo".

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Baltijā samazinājās par 1%

lektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 1% un bija 95,37 eiro par megavatstundu (MWh), informē AS "Latvenergo".

Ekonomika Pabeigti apjomīgākie būvdarbi sinhronā kompensatora stacijai Ventspilī

Jaunajai AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sinhronā kompensatora stacijai Ventspilī pabeigti apjomīgākie būvdarbi, informēja AST pārstāvji.