• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija dronu koalīcijai arī 2025. gadā piešķirs 20 miljonus eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 20:39, 24.08.2024


Latvija starptautiskajai dronu koalīcijai arī 2025. gadā, tāpat kā šogad, piešķirs 20 miljonus eiro, stiprinot Ukrainas bezpilota lidaparātu spējas.



To savam Ukrainas kolēģim Rustemam Umerovam piektdien Kijivā pavēstījis Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Sprūds un Umerovs arī pārrunāja neseno vienošanos starp abām valstīm par Ukrainas karavīru apmācību dronu pilotu programmā. Pirmie Ukrainas dronu piloti jau uzsākuši apmācības Latvijā.

"Neatkarīgi no tā, vai tās ir izlūkošanas darbības vai mērķēti uzbrukumi, Ukrainas bruņotie spēki ir pierādījuši dronu augsto efektivitāti cīņā pret ienaidnieku," uzsvēris Sprūds.

Ar Ukrainas stratēģiskās rūpniecības ministra vietnieci Annu Gvozdjaru Latvijas aizsardzības ministrs Kijivā pārrunājis abu valstu sadarbību aizsardzības industrijas attīstības jomā un veidus, kā veicināt jaunu tehnoloģisko spēju attīstību, lai nodrošinātu Ukrainas uzvaru karā.

Saskaņā ar parakstīto vienošanos starp Latviju un Ukrainu katru gadu līdz 2026. gadam Ukrainas atbalstam paredzēts novirzīt 0,25% no iekšzemes kopprodukta, kas ir aptuveni 10% no Latvijas aizsardzības budžeta.

Kā vēstīts, Aizsardzības ministrija dronu koalīcijas vajadzībām šogad atvēlēja 20 miljonus eiro, no kuriem vairāk nekā desmit miljoni eiro paredzēti dronu iegādēm no Latvijas aizsardzības nozares.

Kopā ar Latviju dronu koalīcijā Ukrainas atbalstam iesaistījusies Lielbritānija, Austrālija, Čehija, Dānija, Francija, Igaunija, Itālija, Jaunzēlande, Kanāda, Lietuva, Nīderlande, Polija, Ukraina, Vācija un Zviedrija.

Dronu koalīcijas dalībvalstis dronu piegādēm Ukrainai ir piesaistījušas vairāk nekā pusmiljardu eiro.

Tāpat dalībvalstis strādā pie kopīga fonda izveides, lai ātrāk un efektīvāk varētu apgūt finansējumu dronu ražošanai koalīcijas valstīs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Sabiedrība Plāno dronu lietošanā masveidā apmācīt valsts aizsardzības dienesta karavīrus

Nākotnē ir plānots masveidā mācīt valsts aizsardzības dienesta karavīriem lietot dronus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku mācību centra komandieris, majors Modris Kairišs.

Sabiedrība Ukraina saņems no Latvijas vēl ap 500 dronu

Aizsardzības ministrija Ukrainai piegādās nākamo dronu sūtījumu - apmēram 500 Latvijā ražotu dronu, liecina aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) paziņojums tviterī.

Sabiedrība Latvija piegādās Ukrainai vēl vairāk nekā 500 dronu

Aizsardzības ministrija Ukrainai piegādās nākamo dronu sūtījumu - vairāk nekā 500 Latvijā ražotu dronu, liecina aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) paziņojums tviterī.

Pasaule Ukraiņu lidroboti izraisījuši ugunsgrēku rūpnīcā Krievijas rietumos

Ukrainas lidrobotu uzbrukuma rezultātā Krievijā izcēlies ugunsgrēks rūpnīcā Kurskas apgabalā, otrdien paziņojis apgabala gubernators.