• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmierā un Strenčos tiks uzstādīti 4040 viedos skaitītājus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:10, 15.08.2024


Vietējiem iedzīvotājiem tas ļaus saņemt vēl kvalitatīvāku pakalpojumu.


Ūdens prasa skaitīšanu.

770 viedos ūdens skaitītājus Valmieras un Strenču iedzīvotājiem tiek uzstādīti pakāpeniski, nodrošinot datu pārraidi licencētā mobilajā lietu interneta tīklā un šo datu analīzi lietu interneta platformā.

Viedie ultraskaņas skaitītāji ļaus “Valmieras ūdenim” automātiski ģenerēt rēķinus, ietaupīt laiku, kas iepriekš bija jāpatērē manuālai skaitītāju rādījumu nolasīšanai, optimizēt administratīvo procesu ikmēneša rēķinu sagatavošanā un savlaicīgi pamanīt dažādas tehniskas trauksmes. Kopumā Valmieras un Strenču iedzīvotājiem četru gadu laikā plānots piegādāt 4040 viedos ūdens skaitītājus.

“Viedie ūdens skaitītāji Valmierā un Strenčos ir lielisks piemērs tam, kā, gudri izmantojot internetu, ir iespējams panākt virkni uzlabojumu sadzīvē un centralizēto pakalpojumu sniegšanā. Savukārt vietējiem iedzīvotājiem tas ļaus saņemt vēl kvalitatīvāku pakalpojumu un atvieglos skaitītāju rādījumu nodošanas procesu,” saka “Valmieras ūdens” Klientu daļas vadītājs Dagnis Muižnieks.

Lai visdažādākie sensori un viedpalīgi, tai skaitā ūdens, elektrības, siltuma, temperatūras, laikapstākļu sensori, varētu darboties ar ilgāku baterijas laiku un mazāku datu patēriņu, LMT kā pirmie Baltijas valstīs piedāvāja jaunās paaudzes lietu interneta tīklus NB-IoT un LTE-M, kurus dēvē par zemas jaudas plaša apvidus tīkliem jeb LPWAN (angliski – low power wide area network). Šobrīd šis pārklājums sedz jau 95% Latvijas teritorijas.

“Vēl nesen tādi vārdu salikumi kā “lietu internets”, “droni”, “viedpilsētas” vai “inovatīvās 5G tehnoloģijas” šķita kaut kas fantastisks, bet šodien lietu internetā balstīti risinājumi ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. LMT par vienu no savām misijām ir izvirzījis panākt to, lai Latvija kļūtu par Baltijas jūras un Ziemeļvalstu reģiona tehnoloģisko līderi. Tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka jaunajām tehnoloģijām jāienāk arī pašu sadzīvē dažādās saimniecības jomās. Sadarbība ar Valmieru ir lielisks piemērs, kā lietu internetu integrēt centralizēto pakalpojumu sniegšanā, un lielu interesi ir izrādījušas arī vairākas citas Latvijas pašvaldības,” vietnei labsoflatvia.lv saka LMT prezidents Juris Binde.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā hlorēs ūdensvadus

No šodienas līdz piektdienai visā Rīgā plānota ūdensvadu tīklu profilaktiskā dezinficēšana jeb hlorēšana, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas ūdens" Komunikācijas daļas vadītāja Ieva Upleja.

Sabiedrība SPRK apstiprina «Rīgas ūdens» tarifa pieaugumu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi SIA "Rīgas ūdens" iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu, kas paredz tarifa kāpumu par 2%.

Sabiedrība Stiprā sala dēļ Rīgā vairākās vietās plīsuši ūdensvadi

Stiprā sala dēļ Rīgā vairākās vietās plīsuši ūdensvadi. Kā ziņo SIA "Rīgas ūdens", kopumā šorīt fiksētas sešas ūdensvadu avārijas.

Sabiedrība Rīgas ūdens no 1.marta plāno paaugstināt ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" no šī gada marta plāno nedaudz paaugstināt ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus, liecina sludinājums oficiālajā portālā.