• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


AM: «Valsts aizsardzības korporācijai» jālabo kļūdas līdz 15.augustam (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:27, 11.08.2024


Resors neatbalstīja autotransporta iegādi kapitālsabiedrības darbinieku vajadzībām.


Nepieciešamākie produkti NBS ir pulvera kārtridži.

Aizsardzības ministrija novērtē Valsts kontroles ieguldījumu un pilnībā piekrīt tās vērtējumam, ka SIA "Valsts aizsardzības korporācija" budžetā augstākā prioritāte ir attiecināma uz sadaļām, kas nepieciešamas Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju stiprināšanai, kā arī Latvijas militārās industrijas un infrastruktūras attīstībai.

Aizsardzības ministrija turpina pilnveidot "Valsts aizsardzības korporācijas" pārvaldību un uzraudzību, lai nodrošinātu tajā ieguldīto līdzekļu izmantošanu prioritāro uzdevumu veikšanai.

Aizsardzības ministrija kā "Valsts aizsardzības korporācijas" kapitāldaļu turētāja ir sniegusi ieteikumus izmaiņām kapitālsabiedrības budžetā, neatbalstot virkni izdevumu pozīciju, kā arī jau jūnijā uzdeva "Valsts aizsardzības korporācijai" līdz 15.augustam izstrādāt uzņēmuma iekšējās kontroles un riska pārvaldības sistēmu. Tāpat Aizsardzības ministrija jau jūlijā vērsa uzmanību uz ierobežoto finanšu resursu apjomu un, šobrīd pieejamā budžeta ietvaros, neatbalstīja autotransporta iegādi kapitālsabiedrības darbinieku vajadzībām.

Aizsardzības ministrija turpina regulāras tikšanās ar "Valsts aizsardzības korporācijas" pārstāvjiem, lai pārliecinātos par uzlabojumiem kapitālsabiedrības pārvaldībā un uzdoto uzdevumu izpildi atbilstoši Ministru kabineta deleģējumam un uzstādītajiem mērķiem, lai nodrošinātu 155 milimetru munīcijas modulāro pulvera lādiņu rūpnīcas izveidi atbilstoši iepriekš plānotajam laika grafikam.

Ņemot vērā, ka "Valsts aizsardzības korporācija" ir jauna valsts kapitālsabiedrība, tai ir jānodrošina tehnoloģiju pārnesi un ražošanas jaudu izveidošanu, vienlaikus veidojot uzņēmuma vadības un darba organizāciju.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība 2023.gada nogalē atbalstīja militārās industrijas valsts kapitālsabiedrības "Valsts aizsardzības korporācija" dibināšanu. Ņemot vērā Nacionālo bruņoto spēku vajadzības, "Valsts aizsardzības korporācija" veido Latvijas un ārvalstu komersantu kopuzņēmumus konkrētu produktu ražošanai, tādējādi stiprinot piegāžu drošību. Kā viens no pirmajiem projektiem, ko īsteno "Valsts aizsardzības korporācija", ir 155 milimetru munīcijas modulāro pulvera lādiņu rūpnīcas izveide kopā ar Somijas un Norvēģijas uzņēmumu "Nammo", kā arī Francijas un Itālijas uzņēmumu "Nexter un līdz šā gada beigām šo projektu plānots skatīt valdībā, paredzot finanšu resursus rūpnīcas izveidei, vienlaicīgi nodrošinot finanšu resursu realizācijas uzraudzību normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija plāno iegādāties vieglos uzbrukuma helikopterus no ASV (+VIDEO)

Tā ieroču sistēma atbalsta visu veidu NATO munīciju.

Pasaule Baltijas valstis aicina ES izbūvēt aizsardzības līniju gar robežu ar Krieviju

Baltijas valstis un Polija kopīgā vēstulē aicinājušas Eiropas Savienību (ES) izbūvēt aizsardzības līniju gar bloka robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, lai pasargātu ES no Maskavas militārajiem draudiem un hibrīdkara aktivitātēm, ziņo aģentūra "Reuters".

Sabiedrība Sēlijā tika atklāts dronu mācību un testēšanas poligons (+VIDEO)

Tuvāko piecu gadu laikā robežas stiprināšanas pasākumiem tiks atvēlēti 303 miljoni eiro.

Sabiedrība Vai Latvija ir gatava aizstāvēt savu zemi: eksperti lems jūnijā (+VIDEO)

"Ģimenes vēlas zināt, kā rīkoties, ja pienāk "X" stunda".