• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā ik gadu ir iecerēts saražot ap 30 bruņutransportierus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:46, 05.08.2024


Sadarbības programmas mērķis ir īstenot militārās tehnikas izpēti un ražošanu īpaši dalībvalstu bruņoto spēku vajadzībām.


To var izmantot kā bruņutransportieri, kājnieku kaujas mašīnu, medicīnas palīdzību, izlūkošanas mašīnu, mortīras nesēju, prettanku cīņas mašīnu.

Pirmdien, 5.augustā, plkst.13 militārajā bāzē "Ādaži" notiks svinīga ceremonija par godu pirmās Latvijā ražotās "Patria" 6x6 bruņumašīnas nodošanai Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kurā piedalīsies aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Bruņumašīnu pilna cikla ražošana ir ārkārtīgi nozīmīgs solis pašmāju militārās industrijas attīstībā, jo kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas tik plaša mēroga militāro transportlīdzekļu ražošana mūsu valstī nav īstenota. Latvijā ik gadu ir iecerēts saražot aptuveni trīsdesmit "Patria 6x6" bruņutransportierus, kas ir būtiski ne tikai militārās industrijas nodrošināšanai, bet arī nacionālās industrijas attīstībai un stiprināšanai.

Pēc svinīgās ceremonijas bruņumašīna pastāvīgā lietošanā tiks nodota 3. Latgales brigādes zemessargu rīcībā.

Jau ziņots, ka "Patria" 6x6 bruņumašīnu ražošana ir daļa no starpvalstu sadarbības programmas, kurai pieenojušās Somija, Zviedrija un Vācija, kā arī par dalību tajā var lemt jebkura cita sabiedrotā valsts. Sadarbības programmas mērķis ir īstenot militārās tehnikas izpēti un ražošanu īpaši dalībvalstu bruņoto spēku vajadzībām.

Galvenā "Patria"" īpašība ir modulārā konstrukcija, kas ļauj to apgādāt ar dažādiem torņiem, ieročiem, sensoriem un sakaru iekārtām. Eksistē vairāki varianti: bruņutransportieri, kājnieku kaujas mašīnas, sakaru mašīnas, medicīniskās palīdzības mašīnas, ka arī platformas dažādiem ieročiem: ložmetējs, lielgabals, mortīra. Mašīnai ir laba aizsardzība pret mīnām, tā var izturēt līdz 10 kg TNT sprāgstvielas eksploziju. Bez tam "Patria" ir ļoti laba mobilitāte (ātruma, manevrētspējas un apkalpes ērtību kombinācija) nelīdzenā apvidū.

Dažādas bruņutransportiera versijas jau dienē Somijas, Polijas, Slovēnijas, Apvienoto Arābu Emirātu un Dienvidāfrikas bruņotajos spēkos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā nogādāti Kanādas sabiedroto helikopteri Griffon

Turpinot NATO daudznacionālās brigādes štāba attīstību, Kanādas sabiedrotie Latvijā nogādājuši helikopterus CH-146 "Griffon", informē Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Sabiedrība Esplanādē norisināsies Latvijas armijas 105.gadadienas svinības

Trešdien Rīgā, Esplanādē, norisināsies Latvijas armijas 105.gadadienai veltīti svinīgi pasākumi, aģentūru LETA informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.