• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas bizness paplašina elektromobiļu uzlādes tīklu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:08, 12.07.2024


Turpmāk sniegs iespēju izmantot no atjaunīgiem resursiem iegūtu zaļo enerģiju


Visā valstī tiek būvētas perspektīvas uzlādes stacijas.

Lai turpinātu ceļu uz ilgtspējīgu un videi draudzīgu nākotni, elektroauto uzlādes tīkla attīstītāji Latvijā saviem klientiem turpmāk sniegs iespēju automobiļa uzlādē izmantot no atjaunīgiem resursiem iegūtu zaļo elektroenerģiju.

"Mūsu mērķis ir veicināt elektromobilitātes attīstību Latvijā un citviet Eiropā, kā arī atbalstīt vietējos elektroenerģijas ražotājus un sniegt iespēju ikvienam elektroauto lietotājam izvēlēties enerģiju, kas iegūta no atjaunīgiem un sertificētiem avotiem. Uzlādes stacijās tiks nodrošināta elektroenerģija, kas ražota Latvijas saules, vēja vai hidroelektroenerģijas stacijās, tādējādi piedāvājot 100% vietēji saražotu elektroenerģiju. Svarīgi ņemt vērā, ka elektroauto uzlādes procesā, izvēloties vietējo enerģiju, tiek atbalstīti ne tikai vietējie zaļās enerģijas ražotāji, bet arī Latvijas ekonomika kopumā" uzsver biznesmenis Kārlis Mendziņš.

"Tas nozīmē, ka zaļā enerģija kļūs vēl pieejamāka ikvienam, padarot ikdienas elektroauto uzlādi videi draudzīgāku. Pateicoties mūsu sadarbībai ar lielākajiem zaļās enerģijas ražotājiem Latvijā un piedāvājot starptautiski atzītus izcelsmes apliecinājumus, ar ko tiek pierādīts, ka elektroenerģija ir saražota no atjaunīgiem energoresursiem - zaļo enerģiju šobrīd izvēlas aizvien vairāk Latvijas uzņēmumu", pauž Roberts Samtiņš, uzņēmumu grupas vadītājs.

Bizness arvien turpina strādāt pie risinājumiem, kas padarīs auto uzlādes procesu vēl videi draudzīgāku, ātrāku un pieejamāku. "Mēs vēlamies turpināt attīstīt uzlādes infrastruktūru, nodrošinot kvalitatīvus un uzticamus uzlādes risinājumus, " atzīst K.Mendziņš.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Sabiedrība Kā izvēlēties pareizo elektromobili: ekspertu padoms (+VIDEO)

"Pie mums aktuāli būs modeļi, kas piedāvās alternatīvu pašreizējiem dižpārdokļiem".

Ekonomika EK plāno Ķīnā ražotiem elektroauto piemērot importa nodevas līdz 36%

Eiropas Komisija (EK) otrdien paziņoja, ka plāno uz pieciem gadiem Ķīnas elektromobiļu importam noteikt nodevas līdz pat 36% apmērā, ja vien Pekina nespēs piedāvāt alternatīvu risinājumu nesakaņām negodīgu valsts subsīdiju jautājumā.

Ekonomika Latvijā gaidāms elektromobiļu remontētāju trūkums (+VIDEO)

Šobrīd jauno automehāniķu apmācības uzņemas paši auto ražotāji un to oficiālie dīleri, kas gatavo savus speciālistus.