«airBaltic» sāk nodrošināt speciālos reisus uz Liepāju

Ekonomika
LETA 08:53, 12.07.2024 0

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" no šodienas līdz 5.augustam nodrošinās speciālos reisus uz Liepāju, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

 
Foto: LETA

Speciālie "pop-up" lidojumi paredzēti no šodienas līdz 22.jūlijam, kad notiks 2024.gada pasaules rallija čempionāta (WRC) posms Latvijā "Tet Rally Latvia", kā arī no 1.augusta līdz 5.augustam, kad notiks mūzikas festivāls "Summer Sound".

Lidojumi no Rīgas uz Liepāju notiks ceturtdienās plkst.23.10 un svētdienās plkst.23.10. Savukārt lidojumi no Liepājas uz Rīgu notiks piektdienās plkst.5.45 un pirmdienās plkst.5.45.

Lidojuma ilgums būs 45 minūtes.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka aviokompānija par lidojumu atsākšanu uz Liepāju diskutē jau kopš pandēmijas, jo ir novērojams pieprasījums, tādēļ patlaban "airBaltic" izmanto jauno "pop-up" lidojumu konceptu, lai nodrošinātu ceļošanu uz vasaras pasākumiem Liepājā.

Jau ziņots, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja 4,5 miljonus pasažieru, kas ir par 36% vairāk nekā 2022.gadā, un veica vairāk nekā 44 000 lidojumu, kas ir par 18% vairāk nekā gadu iepriekš.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Ekonomika airBaltic pamatkapitālu samazinās par 571 miljonu eiro

Gatavojoties akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) procesam, Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pamatkapitālu samazinās par 571,293 miljoniem eiro, kā arī vienkāršos esošo uzņēmuma akciju struktūru, liecina informācija "Firmas.lv".

Sabiedrība Gauss: Šobrīd mēs intensīvi gatavojamies airBaltic akciju kotācijai biržā

airBaltic prezidents un izpilddirektors par valdības lēmumu.

Sabiedrība Valdība nolēmusi atteikties no valsts kontrolpaketes airBaltic

Netieši valdība apstiprināja, ka nacionālās aviokompānijas finansiālā situācija, maigi izsakoties, nav spīdoša.

Interesanti fakti airBaltic balsošanā noskaidrotas pilsētas, kuru vārdos nosauks lidmašīnas

Lidsabiedrības "airBaltic" rīkotajā balsošanā noskaidrotas 16 Latvijas pilsētas, kuru vārdos nosauks lidmašīnas, VS.LV informēja "airBaltic" pārstāvji.