• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Maksātnespējas process valstī kļūs caurskatāmāks (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 15:19, 24.06.2024


Anonimizētie lēmumi ir pieejami kontroles dienesta tīmekļa vietnē.


Maksātnespēja ir juridisks jēdziens, nevis netīrs vārds.

Maksātnespējas kontroles dienests turpmāk anonimizētā veidā publiskos Maksātnespējas kontroles dienesta un disciplinārlietu komisijas pieņemtos lēmumus, kuros vērtēta maksātnespējas procesa administratoru un tiesiskās aizsardzības procesa uzraugošo personu rīcība.

Lēmumu publiskošanas mērķis ir informēt sabiedrību par aktuālo praksi administratoru un uzraugošo personu uzraudzības un disciplinārpārkāpumu lietās, veicināt kopējas izpratnes un vienotas maksātnespējas nozari regulējošo normatīvo aktu piemērošanas prakses veidošanu, administratora kā valsts amatpersonas rīcības atklātumu un Maksātnespējas kontroles dienesta darbības caurskatāmību.

Maksātnespējas kontroles dienests anonimizētā veidā publiskos:

-uzraudzības kārtībā pieņemtos lēmumus, ar kuriem atzīti normatīvo aktu pārkāpumi maksātnespējas procesa administratoru un tiesiskās aizsardzības procesa uzraugošo personu rīcībā;

-sūdzību izskatīšanas kārtībā pieņemtos lēmumus, ar kuriem sūdzība noraidīta un normatīvo aktu pārkāpumi nav konstatēti vai sūdzība apmierināta un normatīvo aktu pārkāpumi ir atzīti;

-disciplinārlietu komisijas lēmumus.

Publiskoti tiks lēmumi, kas pieņemti, sākot ar 2024.gada 1.maiju. Anonimizēto lēmumu un informāciju par to Maksātnespējas kontroles dienests publiskos mēneša laikā pēc tam, kad attiecīgais lēmums būs kļuvis nepārsūdzams. Publiskotā informācija būs pieejama divus gadus no attiecīgā anonimizētā lēmuma ievietošanas Maksātnespējas kontroles dienesta tīmekļa vietnē.

Anonimizētie lēmumi ir pieejami Maksātnespējas kontroles dienesta tīmekļa vietnē sadaļas "Maksātnespēja" apakšsadaļā "Anonimizētie lēmumi". Publikācijā būs norādīta informācija par lēmuma pieņemšanas datumu, lēmuma statusu (stājies spēkā) un ziņām par tiesvedības rezultātu (informācija par to, vai lēmums atcelts, atcelts daļā, ja lēmums atcelts daļā, tad kādā daļā tas atcelts).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Elektroenerģijas vidējā cena maijā Baltijā pieauga par 26%

Baltijā elektroenerģijas vidējā cena šogad maijā salīdzinājumā ar aprīli pieauga par 26% un bija 75,85 eiro par megavatstundu (MWh), AS "Latvenergo" jaunākajā Elektroenerģijas tirgus apskatā norāda uzņēmuma finanšu produktu speciāliste Inga Salceviča.

Ekonomika Reirs: Kamēr vadīšu budžeta komisiju, PVN netiks celts

Kamēr Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīšot Jānis Reirs (JV), tikmēr pievienotās vērtības nodoklis (PVN) netikšot celts.

Ekonomika Daugavpils Universitātē notiek konference par ekonomikas attīstību (+VIDEO)

Programmas ietvaros tiks aplūkoti jautājumi par uzņēmumu un zinātnes sektoru savstarpējo sadarbību.

Ekonomika Kritums nekustamo īpašumu tirgū turpinās

Nemainīgs tirgus ietekmējošs faktors ir ģeopolitiskā situācija - Ukrainas kara ietekme uz reģiona drošību, stabilitāti un ekonomisko izaugsmi samazina potenciālo pircēju un investoru optimismu par nekustamā īpašuma tirgus perspektīvām.

Lasiet arī

Interesanti fakti Mēneša pēdējā dienā Latvijā atzīmēs Asteroīdu dienu

Mēneša pēdējā dienā, 30.jūnijā, interesenti aicināti piedalīties 10.Asteroīdu dienas pasākumos Meteorīta muzejā Rīgā, aģentūru LETA informēja Latvijas Astronomijas biedrībā (LAB).

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 540 490

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 540 490 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Sabiedrība Sarkandaugavā par 2 miljoniem eiro atjaunots Dauderu parks (+VIDEO)

Vērienīgākais un tehniski sarežģītākais darbs bija vēsturiskā torņa un mākslīgo pilsdrupu atjaunošana.

Interesanti fakti Jauns alumīnija sakausējums var mainīt dzinējus uz visiem laikiem

Jaunais alumīnija sakausējums var izturēt ļoti augstu temperatūru, izturēt koroziju un uzlabot veiktspēju.