• Ausma,
  • Ausmis,
  • Inguna,
  • Inguns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sociālie uzņēmumi: cilvēki ar īpašām vajadzībām atrod sev tīkamu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:45, 17.06.2024


Ar grantu programmam tiek veicināta un atbalstīta jēgpilnu, dažādām sabiedrības grupām nozīmīgu biznesa ideju realizēšana.


Sociālie uzņēmumi nedarbojas peļņas gūšanai.

Turpinot veicināt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, sociālās uzņēmējdarbības grantu programmā "Augšup" šogad atbalstītas deviņas perspektīvākās sociālā biznesa idejas, kuru autori to īstenošanai saņems finansiālu atbalstu. Kopējais šogad piešķirto grantu apjoms ir 52 tūkstoši eiro (pērn tika piešķirti 40 tūkstoši eiro).

Grantu programma "Augšup" tiek īstenota jau trešo gadu, un šoreiz tajā tika saņemts 21 pieteikums finansiāla atbalsta saņemšanai dažādu sabiedriski nozīmīgu biznesa ideju realizēšanai.

-Grantu 8000 eiro apmērā saņēmis uzņēmums "Vilbers" Ropažu novadā, - finansējums tiks ieguldīts ražotnes tapšanā, kur tiks izgatavots specializēts apģērbs cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Iecerēts ražot apģērbu, kas piemērots cilvēkiem ratiņkrēslā, cilvēkiem ar roku/kāju protēzēm, artrītu un pēc traumām (lauztiem locekļiem).

-Jelgavas novada pašvaldības grantu 8000 eiro apmērā saņems uzņēmums "Sajūtu māja", lai iegādātos mācību materiālus, tostarp mācību grāmatas un mikroskopu. Licencēta izglītības iestāde kopš 2023.gada piedāvā bērniem alternatīvu izglītības iespēju Jelgavas novadā. Pakalpojums risina standartizētas skolas vides nepiemērotību bērnu emocionālajai, sociālajai un radošajai attīstībai. Mācību process te notiek kustībā, radoši un pietuvināti dzīvei, lai bērns gūtu iemaņas, prasmes saistībā ar dzīvi.

-Projekts "Laimes bļoda senioriem", ko realizēs uzņēmums "BeATUS" Ķekavas novadā, paredz nodrošināt silto graudu terapiju senioriem. Ķekavas novada pašvaldības granta apmērs ir 8000 eiro. Silto graudu terapija palīdzēs senioriem saņemt psihosociālu atbalstu - mazinās izolāciju, trauksmi un vientulības sajūtu, kā arī mazinās stresa radītus traucējumus, veicinās veselību un labklājību. Silto graudu pakalpojums ir radīts Latvijā.

-Mārupes novada pašvaldības grantu 4000 eiro apmērā saņems Aija Druvkalne, lai Mārupes novadā piedāvātu Montesori nodarbības bērniem un jauniešiem. Šis ir iecerēts kā komplekss pakalpojums visai ģimenei - Montesori nodarbības (vērstas uz bērna dabisko attīstību un pašvadītu mācīšanos) un silto graudu nodarbības. Speciālists, sadarbojoties ar vecākiem, tajās palīdz novērst stresa radītos traucējumus bērniem un jauniešiem, kā arī uzlabo fizisko un psihoemocionālo stāvokli.

•-Vēl viens Mārupes novada pašvaldības grants 4000 eiro apmērā piešķirts projektam "Mindfield Sports", kas paredz izveidot sporta ekselences centru (projekta iesniedzējs - Miks Zvejnieks). Balstoties uz dažādu personības testu un sportista individuālajām īpašībām, tajā tiks identificēti un pielietoti attīstības virzieni, lai sportists attīstītu savas prasmes, kā arī sasniegtu sportisko potenciālu.

-Uzņēmums "Place" saņēmis Olaines novada pašvaldības grantu 4000 eiro apmērā "Soft play" bērnu istabas paplašināšanai. Kamēr mammas vingro fitnesa zālē, viņu bērni varēs darboties ar savam vecumam atbilstošām aktivitātēm - projektā iecerēts iegādāties dažādu formu mīkstos klučus, lai mazulis attīsta iztēli un fiziskās spējas rotaļājoties.

-Ropažu novada pašvaldības grants 8000 eiro apmērā piešķirts uzņēmumam "Mazo bērnu skola Knābis", lai attīstītu brīvdabas pirmsskolas pedagoģijas pakalpojumu Ropažu novadā. Iecerēts paplašināt pedagoģijas iestādes kapacitāti, kā arī popularizēt brīvdabas pedagoģijas iespējas. Brīvdabas pedagoģija veicina bērnu attīstību ārtelpu vidē, tai skaitā bērnu ar īpašām vajadzībām veiksmīgāku integrāciju.

-Projekts "Prieks kustēties!" saņēmis Siguldas novada pašvaldības grantu 4000 eiro apmērā (uzņēmums "Sirdsapziņas skola"), lai attīstītu alternatīvu vispārējas izglītības iestādi, daloties ar pieredzi un zināšanām ar citām izglītības iestādēm. Iecerēts bērnos jau no agras bērnības radīt prieku fiziski aktīvi kustēties. Izglītības iestādes telpās un pagalmā bērniem ir pieejama daudzveidīga fizisko aktivitāšu vide, kur atpūtas laikā starp nodarbībām bērns pats izvēlas sev tīkamās nodarbes.

-Siguldas novada pašvaldības grants 4000 eiro apmērā piešķirts uzņēmumam "Evo Group", lai veidotu STEAM darbnīcas izglītības iestādēs. Projektā iecerēts piedāvāt STEAM darbnīcas reģionālajām skolām, lai uzlabotu skolēnu labsajūtu, veicinātu zināšanu attīstību un vienlīdzīgu piekļuvi modernām tehnoloģijām. Veicinot izpratni par STEAM izglītību un tehnoloģijām, tiks nodrošināta iespēju izveidot jaunas pieredzes un attīstīt bērnu pašnovērtējumu.

Ar grantu programmu "Augšup" tiek veicināta un atbalstīta jēgpilnu, dažādām sabiedrības grupām nozīmīgu biznesa ideju realizēšana. Pretendēt uz finansiālu atbalstu programmā var gan jau strādājoši uzņēmumi, gan arī vēl neīstenotu sociālās uzņēmējdarbības ideju autori.

Iepriekšējos gados programmā piedalījās Pierīgas pašvaldības, šogad programma ir paplašinājusies un tai pievienojies arī Jelgavas novads. Grantu programma "Augšup" norisinās jau trešo reizi. Pērn programmas ietvaros atbalstu savas sociālās uzņēmējdarbības idejas īstenošanai saņēma seši uzņēmēji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Maksātnespējas process valstī kļūs caurskatāmāks (+VIDEO)

Anonimizētie lēmumi ir pieejami kontroles dienesta tīmekļa vietnē.

Ekonomika AST: gada laikā elektrības apjoms palielinājies par vairāk nekā trešdaļu (VIDEO)

Maijā Latvijā 99,6% enerģijas tika saražoti no atjaunojamiem resursiem.

Ekonomika Četros mēnešos no Latvijas izveda par 8,7% mazāk cigarešu

No Latvijas uz citām valstīm šogad četros mēnešos izvesti 527,446 miljoni cigarešu, kas ir par 50,01 miljonu cigarešu jeb 8,7% mazāk nekā 2023.gada četros mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Ekonomika Jāņos Rīgā vairums tirdzniecības centru veikalu būs slēgti

Jāņos Rīgā vairums tirdzniecības centru veikalu būs slēgti, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasiet arī

Pasaule Par nākamo NATO ģenerālsekretāru iecelts Marks Rite

Par NATO nākamo ģenerālsekretāru iecelts līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, trešdien paziņojusi alianse.

Kultūra Režisors Tokalovs nāca klajā ar bērnu filmu festivālu (+VIDEO)

Es ticu, ka jaunieši ir nākotnes stāstnieki, un "Baltic FilmTales" ir lieliska iespēja viņiem".

Sabiedrība Finanšu nozares asociācija nosauca lielāko šķērsli kreditēšanai Latvijā

Ēnu ekonomika Latvijā ir lielākais šķērslis kreditēšanai, pavēstīja Finanšu nozares asociācijas (FNA) valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Sports Dānijas un Slovēnijas futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta astotdaļfinālā

Dānijas un Slovēnijas futbolisti otrdien Minhenē iekļuva 2024.gada Eiropas čempionāta astotdaļfinālā.