• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Putniņš pērn uzņēmumā «Latvijas valsts meži» saņēmis 159 600 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 14:32, 14.06.2024


AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš pagājušajā gadā atalgojumā saņēmis 159 594 eiro, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā 2022.gadā, kad atalgojumā viņš saņēma 65 270 eiro, liecina iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.


Foto: LETA

Vienlaikus LVM valdes priekšsēdētājs pabalstos no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pagājušajā gadā saņēmis 1200 eiro, dividendēs - 399 eiro, procentos no "SEB bankas" - 2,75 eiro, bet citi viņa ienākumi, kurus veidoja dzīvības apdrošinātāja "Compensa Life Vienna Insurance Group" Latvijas filiāles maksājums, bija 10 597 eiro apmērā.

Putniņam 2023.gada beigās bezskaidrā naudā bija uzkrāti 243 995 eiro, kā arī 1010 ASV dolāru (apmēram 914 eiro) un 6704 Šveices franki (apmēram 7240 eiro), kamēr 2022.gada beigās bezskaidrā naudā viņš bija uzkrājis 165 168 eiro, 751 ASV dolāru un 6665 Šveices frankus.

Tāpat deklarācijā norādīts, ka LVM valdes priekšsēdētājs ieguldījumu fondos 2023.gada beigās bija ieguldījis 181 145 eiro.

Putniņam pagājušā gada beigās piederēja 107 "UBS Group AG-REG" akcijas 2793 Šveices franku nominālvērtībā, 106 "Marathon Oil Corp" akcijas 2651 ASV dolāra nominālvērtībā un 106 "Marathon Petroleum Corp" akcijas 15 726 ASV dolāru nominālvērtībā.

LVM valdes priekšsēdētājam pagājušā gada beigās, tāpat kā gadu iepriekš, kopīpašumā bija nekustamais īpašums Klintaines pagastā, bet lietošanā bija nekustamie īpašumi Rīgā un Krapes pagastā.

Deklarācijā arī minēts, ka Putniņam lietošanā pagājušā gada beigās bija 2020.gada izlaiduma vieglais pasažieru transportlīdzeklis "Mercedes Benz GLE".

Savukārt parādsaistības, kuru apmērs pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, kā arī aizdevumi, kuru summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, deklarācijā nav uzrādīti.

Putniņš LVM valdes priekšsēdētāja amatā strādā kopš 2022.gada 29.jūlija. Viņa pilnvaru termiņš ir 2027.gada 28.jūlijs.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums pagājušajā gadā bija 626,019 miljoni eiro, kas ir par 10,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,8% - līdz 220,838 miljoniem eiro.

LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes iedzīvotāji saņems padomus energoefektīvu ēku veidošanā (+VIDEO)

Mitrums, pelējums, plaisas sienās, ūdens krāšanās pagrabstāvos un bēniņos, nevienmērīga iekštelpu temperatūra apkures sezonas laikā - ir tipiskākās problēmas.

Ekonomika Neatkarīgie aldari: Latvija no alus ražotājvalsts ir kļuvusi par importētāju

Latvijā alus ražošanas nozare šobrīd ir vēsturiski zemākajā punktā, no alus ražotājvalsts esam kļuvuši par alus importētāju, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrības priekšsēdētājs un alus darītavas "Labietis" vadītājs Reinis Pļaviņš, piebilstot, ka 60% Latvijā izdzertā alus ir ievests.

Ekonomika Pētījums: Latvijas bankām ir samazināta motivācija riskēt un pelnīt

Latvijā samazinoties konkurencei banku sektorā, ir sarukusi banku riska apetīte, ceturtdien Ekonomistu apvienības rīkotajā konferencē par banku sektora konkurētspēju sacīja Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte dekāns Jānis Priede, iepazīstinot ar Ekonomistu apvienības un LU pētījumu par banku sektora transformācijas Eiropas Savienībā (ES) un Ziemeļeiropā ietekmi uz konkurenci Baltijas valstīs un Latvijas banku sektora situāciju.

Ekonomika Latvijā bezdarba līmenis maija beigās sarucis līdz 6,6%

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad maija beigās bija 6,6%, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas meži meklē profesionāļus efektīvai apsaimniekošanai (+VIDEO)

Peļņas pieaugumu galvenokārt ietekmēja ieņēmumi no koksnes pārdošanas.

Ekonomika Nākamā gada sākums būs ļoti smags visai meža nozarei

Nākamā gada sākums būs ļoti smags visai meža nozarei, bet par situācijas stabilizēšanos vai uzlabošanos varēs runāt tikai gada otrajā pusē, aģentūrai LETA stāstīja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

Ekonomika VARAM: Latvija saskaras ar klimata izaicinājumiem, ir nepieciešama apmežošana

Nav izdevīgi apstrādāt lauksaimniecības vajadzībām neizmantotu zemi zāles audzēšanai, uzskata ministrija.