• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Premjere: Latvijas budžeta situācija nav ļoti pozitīva

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 10:02, 12.06.2024


Latvijas budžeta situācija pašlaik nav ļoti pozitīva, šorīt intervijā TV3 izteicās premjere Evika Siliņa (JV).


Foto: LETA

Pēc viņas vārdiem, dažādu ārēju apstākļu ietekmē budžeta situācija esot saspringta daudzās Eiropas valstīs, turklāt Eiropas Savienība prasa budžeta disciplīnu.

Politiķe cer uz Eiropas Centrālās bankas lēmuma par procentlikmju samazināšanu pozitīvu ietekmi uz valsts budžeta situāciju.

Savukārt taujāta par iespējamo nodokļu celšanu Latvijā, Siliņa stāstīja, ka "nodokļu grupa" garās diskusijās ir "saražojusi" ļoti daudz ideju, un tagad esot izaicinājums saprast, ko no iecerēm vajag un ir iespējams izdarīt. Jāizvērtē, kuras būs tās prioritātes, kuru dēļ mēs kaut ko darītu, piebilda politiķe.

Siliņa atkārtoti atzīmēja, ka valdībā un koalīcijas līmenī oficiālu lēmumu par šo jautājumu nav, un viņa kā premjere oficiāli neesot iepazīstināta ar iecerēm.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā politisku viļņošanos izsauca finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) publiski izteiktais pieļāvums, ka viena no iespējām, kā segt potenciāli augošos aizsardzības izdevumus, ir celt pievienotās vērtības nodokļa likmi par vienu procentpunktu. Siliņa steidza uz to reaģēt, šādus plānus noliedzot.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes iedzīvotāji saņems padomus energoefektīvu ēku veidošanā (+VIDEO)

Mitrums, pelējums, plaisas sienās, ūdens krāšanās pagrabstāvos un bēniņos, nevienmērīga iekštelpu temperatūra apkures sezonas laikā - ir tipiskākās problēmas.

Ekonomika Neatkarīgie aldari: Latvija no alus ražotājvalsts ir kļuvusi par importētāju

Latvijā alus ražošanas nozare šobrīd ir vēsturiski zemākajā punktā, no alus ražotājvalsts esam kļuvuši par alus importētāju, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrības priekšsēdētājs un alus darītavas "Labietis" vadītājs Reinis Pļaviņš, piebilstot, ka 60% Latvijā izdzertā alus ir ievests.

Ekonomika Pētījums: Latvijas bankām ir samazināta motivācija riskēt un pelnīt

Latvijā samazinoties konkurencei banku sektorā, ir sarukusi banku riska apetīte, ceturtdien Ekonomistu apvienības rīkotajā konferencē par banku sektora konkurētspēju sacīja Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte dekāns Jānis Priede, iepazīstinot ar Ekonomistu apvienības un LU pētījumu par banku sektora transformācijas Eiropas Savienībā (ES) un Ziemeļeiropā ietekmi uz konkurenci Baltijas valstīs un Latvijas banku sektora situāciju.

Ekonomika Latvijā bezdarba līmenis maija beigās sarucis līdz 6,6%

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad maija beigās bija 6,6%, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Premjerei Lazdiņa ievēlēšana LOK prezidenta amatā bija pārsteigums

Raimonda Lazdiņa ievēlēšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatā Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) bijis pārsteigums.

Sabiedrība Siliņa: Valdība vērtēs nodokļu politikas pamatnostādnes

Rīga, 1.jūn., LETA. Nodokļu politikas pamatnostādnes valdība vērtēs kā kopumu, balstoties uz nodokļu grupas kopējo pārskatu, kas vēl nav sagatavots un nodots publiskajai apspriešanai, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule Rinkēvičs: Krievijas vēlme mainīt robežas var kļūt par eskalējošu pasākumu VIDEO

Krievijas vēlme mainīt valsts jūras robežas ar Lietuvu un Somiju Baltijas jūrā var kļūt par eskalējošu pasākumu, sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš trešdien Rīgas pilī tikās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

Sabiedrība Siliņa: Krievijas specdienesti dedzināšanas ziņu sūtījuši arī Latvijai

Krievijas specdienesti dedzināšanas ziņu sūtījuši arī Latvijai, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).