• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Premjere: Latvijas budžeta situācija nav ļoti pozitīva

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 10:02, 12.06.2024


Latvijas budžeta situācija pašlaik nav ļoti pozitīva, šorīt intervijā TV3 izteicās premjere Evika Siliņa (JV).


Foto: LETA

Pēc viņas vārdiem, dažādu ārēju apstākļu ietekmē budžeta situācija esot saspringta daudzās Eiropas valstīs, turklāt Eiropas Savienība prasa budžeta disciplīnu.

Politiķe cer uz Eiropas Centrālās bankas lēmuma par procentlikmju samazināšanu pozitīvu ietekmi uz valsts budžeta situāciju.

Savukārt taujāta par iespējamo nodokļu celšanu Latvijā, Siliņa stāstīja, ka "nodokļu grupa" garās diskusijās ir "saražojusi" ļoti daudz ideju, un tagad esot izaicinājums saprast, ko no iecerēm vajag un ir iespējams izdarīt. Jāizvērtē, kuras būs tās prioritātes, kuru dēļ mēs kaut ko darītu, piebilda politiķe.

Siliņa atkārtoti atzīmēja, ka valdībā un koalīcijas līmenī oficiālu lēmumu par šo jautājumu nav, un viņa kā premjere oficiāli neesot iepazīstināta ar iecerēm.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā politisku viļņošanos izsauca finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) publiski izteiktais pieļāvums, ka viena no iespējām, kā segt potenciāli augošos aizsardzības izdevumus, ir celt pievienotās vērtības nodokļa likmi par vienu procentpunktu. Siliņa steidza uz to reaģēt, šādus plānus noliedzot.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kāpēc vienkāršam latvietim ir vairāki banku konti, skaidro finansiste (+VIDEO)

Ir iespējams arī veidot uzkrājumus, mainoties Euribor – likmei paliekot mazākai, iegūto “starpību” var krāt, pašam nemaz nemanot.

Ekonomika Nākamā mēneša elektroenerģijas cenas sasniedz šī gada zemāko līmeni (+VIDEO)

To galvenokārt noteica globālā pieprasījuma samazināšanās.

Ekonomika Aptuveni 25% no visiem Latvijas jaunuzņēmumiem darbojas FinTech nozarē (+VIDEO)

Mūsu pilsētai ir visi priekšnosacījumi, lai īstenot savu potenciālu.

Ekonomika Ārvalstu investoru padome Latvijā rosina samazināt virsstundu apmaksu

Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) ceturtdien Cilvēkkapitāla attīstības padomes sēdē rosināja samazināt piemaksu par virsstundu darbu visās tautsaimniecības nozarēs, informē Ekonomikas ministrija (EM).

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa: Tā kā viesmīļu ideja nav populāra, ministri paši ies pēc kafijas

Tā kā sabiedrībā viesmīļu piesaiste nav populāra, ministri paši tērēs savu laiku ceļā pēc kafijas valdības sēdes laikā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Politologam ir dalītas jūtas par Siliņas valdības pirmo darbības gadu

Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) valdība uzsāka darbu daudz labāk, nekā to turpināja, tādu viedokli pauda politologs Juris Rozenvalds.

Sabiedrība Šodien aprit gads Siliņas vadītajai valdībai. Kas ir izdarīts?

Šodien aprit gads, kopš strādā ''Jaunās vienotības'' (JV) politiķes Evikas Siliņas vadītā valdība, kas ir 42. Ministru kabineta sastāvs Latvijā un 22. kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Sabiedrība Premjere: Zināšanas un prasmes ir galvenās panākumu atslēgas

Zināšanas un prasmes ir galvenās panākumu atslēgas, apsveikumā Latvijas pedagogiem, skolēniem, studentiem un vecākiem, sākoties jaunajam mācību gadam, pauž Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).