• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ventspilī izbūvēs 60 jaunus zemas īres dzīvokļus

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 20:39, 10.06.2024


Lai risinātu mājokļu pieejamības jautājumu Ventspilī, PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi" izsludinājuši atklātu konkursu par zemas īres mājokļa būvniecību Saules ielā 122, informēja PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi".


Foto: LETA

Izvērtējot līdzšinējo pieprasījumu pēc dzīvojamās platības īres namos, "Ventspils nekustamie īpašumi" piedāvā realizēt divu īres daudzdzīvokļu māju būvniecību, kopā izbūvējot 60 jaunus īres dzīvokļus, izvietojot tos ar liftu aprīkotās piecu stāvu mājās.

Jaunajās ēkās, balstoties un iedzīvotāju aptaujas rezultātiem, plānoti divi vienistabu dzīvokļi platībā līdz 30 kvadrātmetriem (m2), 18 divistabu dzīvokļi - platībā līdz 45 m2 un 40 trīsistabu dzīvokļi platībā līdz 60 m2.

Pagalma labiekārtojumā paredzētas autostāvvietas ar bruģa segumu - katram dzīvoklim viena, kā arī 10% no stāvvietām paredzēti viesiem, velo novietnes velosipēdiem, pazemes atkritumu konteineru novietne šķirotiem atkritumiem, un daļējs teritorijas nožogojums.

Jaunās ēkas plānots nodot ekspluatācijā un izīrēt dzīvokļus līdz 2026.gada augustam.

Ēku celtniecību plānots finansēt ar "Altum" no aizdevumu "Zemas īres mājokļu būvniecības aizdevumi" programmas. Tiks piesaistīts arī Ventspils pašvaldības līdzfinansējums, kur maksimālais atbalsts šim projektam ir 344 025 eiro.

Projekta realizācija būs atkarīga no konkursa rezultātiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest esošo darbu tuvākā gada laikā

Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest esošo darbu tuvāko 12 mēnešu laikā, kas ir par četriem procentpunktiem vairāk nekā pirms gada, informē konsultāciju kompānijas "EY" pārstāvji, atsaucoties uz jaunāko darba vides tendenču pētījumu "EY 2024 Work Reimagined".

Ekonomika Pēc VID izsūtītajām vēstulēm tūkstošiem cilvēku no jauna iesnieguši deklarācijas

Līdz šim pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsūtītajām vēstulēm personām ar būtiskām neatbilstībām starp viņu bankas kontu apgrozījumu un deklarētajiem ienākumiem aptuveni 3000 cilvēku no jauna iesnieguši gada ienākumu deklarāciju, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika Michelin kvalitātes zvaigzne Latvijā piešķirta vēl vienam restorānam

Pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī "Michelin Guide" 2025.gada ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, tostarp "Michelin" kvalitātes zvaigzne piešķirta restorānam "John Chef's Hall", kā arī zvaigzni saglabājis restorāns "Max Cekot Kitchen", informē "Michelin Guide" pārstāvji.

Ekonomika «Boeing» darbinieki noraida vienošanos par algu palielināšanu un turpina streiku

ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieki Sietlas reģionā trešdien noraidīja kompānijas jaunāko piedāvājumu algu palielināšanai un paziņoja par streika turpināšanu.

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Ekonomika Hipotekārā kredīta summa Latvijā pārsniedz 90 000 eiro: ko var nopirkt (+VIDEO)

Privātmājai par maz, jaunam dzīvoklim gandrīz pietiek.

Ekonomika Kopš gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā nav mainījušās

Šī gada augustā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās netika konstatētas izmaiņas, un, salīdzinot arī ar 2024.gada sākumu, sērijveida dzīvokļu cenas nav mainījušās, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika Par 5,5 miljoniem eiro piedāvā iegādāties ēku Hanzas ielā

Apakšveļas ražotāja SIA "New Rosme" stratēģiskās darbības izmaiņu ietvaros nolēmusi pārdot īpašumu Hanzas ielā.