Kazāks: Spēcīga Eiropa ir spēcīga Latvija

Ekonomika
LETA 08:58, 10.06.2024 0

Spēcīga Eiropa ir arī spēcīga Latvija, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, komentējot Eiropas Parlamenta vēlēšanu kopējos rezultātus.

 
Foto: LETA

"Spēcīga Eiropa ir spēcīga Latvija un spēcīga Latvija ir spēcīga Eiropa. Līdz ar to mudinājums ir visiem strādāt kopā. Kā tas būs, to redzēsim," sacīja Kazāks.

Viņš arī norādīja, ka Eiropai ir diezgan naski jākustas uz priekšu un šajā virzībā parlaments ir ļoti svarīgs. Tostarp Kazāks atzīmēja, ka ir virkne lietu, kur Eiropa kavējas, piemēram, kapitāla tirgus attīstībā vēl ir jāsper lieli soļi uz priekšu.

"Ļoti svarīgi, cik sadrumstalots būs parlaments, jo sadrumstalots parlaments nozīmē, ka ir grūtāk pieņemts lēmumus un tas var kaitēt arī ekonomikas attīstībai," sacīja Kazāks, atbildot, vai Eiropas Parlamenta kopējie rezultāti varēt iesviest redzamas pārmaiņas Eiropas ekonomikas virzībā.

Jau vēstīts, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanās, pēc provizoriskiem datiem, uzvarējusi konservatīvā Eiropas Tautas partija (EPP). Tas vairo EPP politiķes Urzulas fon der Leienas izredzas saglabāt Eiropas Komisijas prezidentes amatu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas Banka: kreditēšanā jūtamas nelielas pozitīvas vēsmas

Latvijā kreditēšanā ir jūtamas nelielas pozitīvas vēsmas, Latvijas Bankas uzturētajā ekonomiskās analīzes vietnē "makroekonomika.lv" atzīmē centrālās bankas ekonomists Vilnis Purviņš.

Ekonomika Rinkēvičs ANO uzsver Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta attīstības jomā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs ANO uzsvēris Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta un komunikāciju tehnoloģiju attīstības jomā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Ekonomika FinCEN paziņo par sankciju pret ABLV Bank atcelšanu

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") ceturtdien paziņojis par rosināto sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu, portāla VS.LV informēja ASV vēstniecībā Latvijā.

Ekonomika E-rēķini un darba nodokļi – izmaiņas, kam jāgatavojas jau šodien

Ministru kabineta otrdien pieņemtais lēmums virzīt izskatīšanai Saeimā Finanšu ministrijas izstrādātos grozījumus Grāmatvedības likumā, kas paredz ieviest strukturētu elektronisko rēķinu apriti, liks vienam otram uzņēmējam steigā meklēt risinājumu, gada nogali padarot trauksmaināku.

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpils izpilddirektore Šņepste negrasās strādāt Saeimā Krištopana vietā

Daugavpils pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste (LPV) negrasās strādāt Saeimā Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Viļa Krištopana (LPV) vietā.

Pasaule No Lietuvas ievēlēto Gražuli neuzņem EP Konservatīvo un reformistu grupā

Bijušais Lietuvas Seima deputāts Petrs Gražulis, kurš šomēnes tika ievēlēts Eiropas Parlamentā (EP), nav uzņemts Eiropas Konservatīvo un reformistu grupā, vēsta Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

Pasaule Mišels: Vienošanās par ES vadošajiem amatiem nav panākta

Eiropas Savienības (ES) valstu līderiem pirmdienas vakarā nav izdevies panākt vienošanos par bloka augstāko amatu sadalījumu, pēc valstu un valdību vadītāju vakariņām Briselē paziņoja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Ekonomika Zināms, cik mēnesī saņems Latviju pārstāvošie deputāti Eiropas Parlamentā

Latviju pārstāvošie deputāti Eiropas Parlamentā (EP) mēnesī saņems 10 377 eiro pirms nodokļu nomaksas un dažādas piemaksas, liecina informācija EP tīmekļvietnē.