• Benita,
  • Everita,
  • Verita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ES militārajam tūrismam Zemgalē atvēl aptuveni 642 tūkstošus eiro (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 15:19, 07.06.2024


Projekta partneri vēlas paplašināt Baltijas kara mantojuma piedāvājuma teritoriālo pārklājumu.


Elejas raķešu bāze sastāv no armijas pilsētiņas, šahtu kompleksa un angāriem. Bija paredzēta četru R-12 raķešu palaišanai. Visa bāzes teritorija aizņem ap 40 hektārus.

Zemgales plānošanas reģions (ZPR) īstenojot projektu par militārā mantojuma tūrisma popularizēšanu, aicina atsaukties iedzīvotājus un dalīties ar atmiņu stāstiem, foto un nozīmīgām militārā mantojuma vietām par vēsturiskiem notikumiem (sākot ar laika posmu no Pirmās pasaules kara sākuma) kādā no 6 plānošanas reģiona pašvaldībām.

ZPR ir partneris projektā "Military Heritage II", kura ideja ir atspoguļot Baltijas valstu kopīgo vēsturi caur militārā mantojuma prizmu. Projekta partneri vēlas paplašināt Baltijas militārā mantojuma tūrisma piedāvājuma teritoriālo pārklājumu, iekļaujot vietas no Dienvidlatvijas un Lietuvas, tādējādi atklājot pilnu vēsturisko stāstījumu. Projekta mērķis ir integrēt aptuveni 300 militārā mantojuma tūrisma objektus vienā produktā, izveidojot militārā mantojuma tūrisma maršrutus un pievienot nozīmīgas, jaunas vietas kopējai tīmekļa platformai www.militaryheritagetourism.info. Šāds projekts jau īstenots sadarbībā ar Igaunijas partneriem. Līdz ar to, noslēdzoties jaunajam projektam, tiks apzināta visa Baltijas valstu teritorija un interesentiem pieejams plašs militārā mantojuma informatīvais apkopojums.

Militārā mantojuma tūrisma piedāvājuma pamatā ir dažādas apmeklētājiem atvērtas militārā mantojuma vietas - bijušās militārās bāzes, krasta apsardzes būves, mežabrāļu bunkuri, kauju vietas, muzeji, kolekcijas u.tml.. Lai maksimāli aptvertu visas projekta iesaistītās teritorijas, tostarp 6 Zemgales plānošanas reģiona pašvaldības, aicinām atsaukties ikvienu iedzīvotāju, kuram:

-krājumos ir vēsturiskās fotogrāfijas ar kādu no militārā mantojuma vietām (piemēram, kauju vietas u.c.), ar kurām esat gatavi dalīties publicēšanai;

-ir stāsti no radiem vai paši atminas laika periodu no Pirmā pasaules kara sākuma 1914.gada, kas saistīts ar kādu no militārā mantojuma vietām. Būtiski, lai persona savu stāstu var apstiprināt ar vēsturiskām fotogrāfijām un nepieciešamības gadījumā norādīt vietas dabā.

Tāpat aicinām atsaukties uzņēmējus, kuru apkaimē vai īpašumā ir ar militāro vēsturi un/ vai Latvijas neatkarības notikumiem saistītas vietas un liecības. Projekts nr. LL-00052 "Baltijas militārā mantojuma tūrisma produkta paplašināšana Lietuvā un Dienvidlatvijā /Military Heritage II" tiek īstenots Interreg VI-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2021.-2027.gadam ietvaros. Projekta kopējais budžets ir 641 927,48 EUR (t.sk. Zemgales plānošanas reģiona finansējums - 107 000 EUR).



Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika ES fondu projektu ieviešana nu jau kavējas katastrofāli

Valsts kavējas ar Eiropas Savienības (ES) fondu projektu ieviešanu un nu jau var teikt, ka katastrofāli kavējas, intervijā aģentūrai LETA atzina informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumu izstrādātāja "ZZ Dats" direktors Edžus Žeiris.

Ekonomika Valmierā piektdien sāks zemas īres maksas namu būvniecību

"Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum"), Valmieras novada pašvaldība un SIA "Valmieras namsaimnieks" piektdien, 5.jūlijā, Valmierā svinīgi sāks divu daudzdzīvokļu zemas īres maksas namu būvdarbus.

Ekonomika Apturēta Meroni pārvaldītā Latvijas naftas tranzīta saimnieciskā darbība

Apturēta Šveices advokāta Rūdolfa Meroni kontrolētā uzņēmuma AS "Latvijas naftas tranzīts" saimnieciskā darbība, liecina informācija "Firmas.lv".

Ekonomika «Bolt» zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro

Igaunijas mobilitātes tehnoloģiju kompānijas "Bolt" zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro, un tas ir par 27,3% vairāk salīdzinājumā ar 72,2 miljonu eiro zaudējumiem 2022.gadā, liecina uzņēmuma gada finanšu pārskats.

Lasiet arī

Sabiedrība Visā Latvijā var piedzīvot mājas kafejnīcu viesmīlību (+VIDEO)

Piedāvājumā būs ēdieni, kas gatavoti pēc labākajām tradīcijām.

Interesanti fakti Lielbritānijas tūroperatori priecājās par Latvijas piedāvājumu (+VIDEO)

Baltija atbilst šīs vasaras modei "coolcation", kas nozīmē izvēlēties brīvdienu ceļojumu uz vietām ar vēsāku klimatu.

Interesanti fakti Aptauja: četras piektdaļas Latvijas iedzīvotāju ceļo uz ārvalstīm (+VIDEO)

Tomēt cilvēkiem ir lieli ikdienas tēriņi, radot ierobežojumus baudīt regulāru braucienu prieku.

Ekonomika Šogad Rīgu varētu apmeklēt par 15% vairāk ceļotāju nekā pērn

Šogad Rīgu varētu apmeklēt par 15% vairāk ceļotāju nekā pagājušajā gadā, kad tika uzņemti 1,2 miljoni ārvalstu viesu, aģentūrai LETA prognozēja Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūras Tūrisma pārvaldes vadītāja Ieva Lasmane.