• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cūkgaļas cena Latvijā martā bija vidēji par 2,1% mazāka nekā pirms gada

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:44, 02.06.2024


Latvijā cūkgaļas cena šogad martā bija vidēji par 2,1% mazāka nekā 2023.gada attiecīgajā mēnesī, kā arī par 4,9% lielāka nekā šogad februārī, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un tiešā atbalsta departamenta dati.


Foto: LETA

Vienlaikus Eiropas Savienībā (ES) cūkgaļas cena šogad martā bija vidēji par 5,9% mazāka nekā 2023.gada martā. Tostarp Vācijā cūkgaļas cena gada laikā samazinājusies par 3,5%, Lietuvā - par 1,6%, Polijā - par 5,9%, bet Dānijā cūkgaļas cena pieaugusi par 3,5%. Dati par Igauniju nav pieejami.

Publiskotie dati arī liecina, ka cūkgaļa martā Latvijā bija par 9,5% dārgāka nekā vidēji ES, proti, ES cūkas liemeņa tirgus cena martā bija vidēji 217,40 eiro par 100 kilogramiem, savukārt Latvijā - 237,98 eiro par 100 kilogramiem.

Tajā pašā laikā Vācijā cūkas liemeņa tirgus cena martā bija 230,82 eiro par 100 kilogramiem, Dānijā - 187,47 eiro, Polijā - 220,39 eiro, bet Lietuvā - 226,30 eiro.

Departamentā atzīmē, ka, salīdzinot ar 2023.gada janvāri, šogad janvārī nokauto dzīvnieku skaits ES ir palielinājies par 3,2%, savukārt Latvijā - samazinājies par 8,1%. Vienlaikus saražotās gaļas daudzums ES attiecīgajā periodā samazinājies par 5,2%, bet Latvijā - par 8,1%.

ES importa apmēri 2024.gada janvārī, salīdzinot ar 2023.gada janvāri samazinājušies par 6,1%, tostarp imports pieaudzis no Norvēģijas par 24,5%, bet samazinājies no Šveices par 27% un Lielbritānijas par 11,1%.

Tikmēr ES eksporta apmēri 2024.gada janvārī, salīdzinot ar janvāri pērn, samazinājušies par 9,4%. Eksports palielinājies uz ASV par 36,1%, uz Dienvidkoreju un Filipīnām par 19,3% un uz Lielbritāniju par 0,9%, savukārt samazinājies uz Austrāliju par 49,6%, uz Ķīnu par 21,8%, uz Kotdivuāru par 17,2% un uz Japānu par 15,8%.

Galvenie cūku produktu eksportētāji pasaulē 2024.gadā janvārī bija ES, ASV, Kanāda un Brazīlija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ārvalstu uzņēmumi interesējas par iespēju licencēt kriptoaktīvu uzņēmumus

Pulcējot vairāk nekā 100 uzņēmumu pārstāvjus no dažādām pasaules valstīm, noslēdzies Latvijas Bankas organizētais vebinārs kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzējiem, kuri izvērtē iespēju Latvijā saņemt MiCA licenci dalībai Eiropas Savienības kopējā tirgū.

Ekonomika Forumā Rīgā tiks runāts par 5G ekonomiku (+VIDEO)

Laikā, kad tehnoloģiju attīstība vairāk līdzinās lēcieniem, nevis vienmērīgam plūdumam, ir jābūt gataviem lēkt pirmajiem.

Ekonomika Biržās naftas cenu kāpums palēninās

Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenu pieaugums palēninājās, mazinoties bažām par saspīlējumu Tuvajos Austrumos.

Ekonomika Eksperts: kredītlimits Latvijā ir ar nelielu tendenci samazināties (+VIDEO)

Papildu aktīvas kredītlīnijas un patēriņa kredīti ir vairāk novērojami personām ar sliktu kredītreitingu.

Lasiet arī

Ekonomika Notiek diskusija par daudzstāvu tirdzniecības centru Daugavpilī (+VIDEО)

Rakstiskus priekšlikumus iespējams iesniegt līdz 29. jūlijam.

Ekonomika Rīt Liepājas Tirgoņu iela kļūs par mazā biznesa oāzi (+VIDEO)

Sestdien skanēs mūzika, smaržos kafejnīcā tikko ceptie kruasāni un ciabatas maize.

Ekonomika FM: tirdzniecības konfidences rādītāju pasliktinājums nav būtisks (+VIDEO)

Tomēr augstais cenu līmenis straujās inflācijas dēļ iepriekšējos divos gados neļauj strauji kāpināt patēriņu.

Sabiedrība Tirdzniecības centriem Rīgā būs mainīts darba laiks

Rīgā lielāko tirdzniecības centru darba laiks šodien, Līgo dienā, būs mainīts, bet Jāņos pirmdien, 24.jūnijā, vairums tirdzniecības centru veikalu būs slēgti.