• Anrijs,
  • Arkādijs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Fitch piešķīrusi airBaltic emitētajām obligācijām B reitingu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 12:39, 01.06.2024


Starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch Ratings" Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" emitētajām nodrošinātajām obligācijām 340 miljonu eiro apmērā piešķīrusi "B" ilgtermiņa reitingu.


Foto: LETA

"Fitch" skaidro, ka "airBaltic" uzņēmējdarbības profils ir līdzīgs mazāku aviokompāniju profilam, tāpēc lidsabiedrības obligācijām noteikts "B" kategorijas reitings.

Aģentūra vēstī, ka obligāciju emisija 340 miljonu eiro apmērā būtiski uzlabojusi uzņēmuma likviditāti, kas tagad, pēc aģentūras uzskatiem, ir pietiekama. Ienākumi no obligāciju emisijas atbalstīs lidsabiedrības likviditāti līdz 2025.gada beigām, ietverot 200 miljonu eiro obligāciju atmaksu šogad jūlijā.

Nosakot reitingu "airBaltic" emitētajām obligācijām, "Fitch" norāda uz lidsabiedrības rentabilitātes uzlabošanos, spēcīgo tirgus pozīciju Baltijas valstīs, reorganizēto un efektīvo lidmašīnu floti un ieplānoto akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, ko paredzēts īstenot līdz 2026.gadam.

Vienlaikus aģentūra vērš uzmanību uz vairākiem riskiem, tostarp "Pratt and Whitney" dzinēju piegāžu problēmām, augstajām degvielas izmaksām un nepietiekamu valsts atbalstu.

Tāpat aģentūra aviokompānijas kredītreitingu apstiprinājusi līdzšinējā - "B-" - līmenī ar stabilu nākotnes perspektīvu.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" 2024.gada maijā emitēja nodrošinātās obligācijas 340 miljonu eiro apmērā. Obligāciju likme ir 14,5%. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2029.gada 14.augusts. Obligācijas tiek kotētas "Euronext Dublin" biržā.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Rūpniecībai Latvijā palīdzējuši... laika apstākļi

Iesprūdušo rūpniecības eksporta mašīnu ir jācenšas atbloķēt pēc iespējas ātrāk, jo situācija Latvijas eksportā kopumā nav labvēlīga.

Ekonomika Latvijas būvnieki konkursā prezentēja savus labākos sasniegumus (+VIDEO)

Skates finālā par būvju tapšanu stāstīs arī to pārstāvji.

Ekonomika Valsts uzņēmums lidosta Rīga paplašinās: atklāti plāni līdz 2027. g. (+VIDEO)

Paredz nodrošināt kravu apkalpošanas zonas pārbūvi un vienlaikus sniegt ieguldījumu militārajā mobilitātē.

Ekonomika Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn

Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn, prognozē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Lasiet arī

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Ekonomika Valsts airBaltic obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 mil eiro vērtībā

Valsts Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 miljonu eiro vērtībā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Sabiedrība Valdība plāno pirkt Air Baltic obligācijas

Šodien valdības sēdē "airBaltic" ziņoja par aktuālo statusu obligāciju pārfinansēšanas procesā, kurā "airBaltic" piedāvāja arī valdībai iespēju piedalīties vērtspapīru emisijā līdztekus ar starptautiskajiem privātajiem investoriem.

Ekonomika «airBaltic» akciju publisko piedāvājumu plāno izsludināt gada otrajā pusē

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" akciju publisko piedāvājumu plāno izsludināt gada otrajā pusē, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja aviokompānijas izpilddirektors Martins Gauss.