• Ada,
  • Adele,
  • Antra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


No 1.jūnija Rēzeknē siltumenerģijas tarifi pieaugs par 12% (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 08:27, 27.05.2024


Uzņēmums pērn turpināja jaunas biomasas katlu mājas būvniecību.


Modernizācijas izmaksas segs lietotāji.

SIA “Rēzeknes siltumtīkli” atgādina, ka no 2023. gada 1. novembra līdz 2024. gada 31. maijam Rēzeknē ir spēkā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) apstiprinātais apkures tarifs 73,69 eiro par megavatstundu bez PVN. Vienlaikus Regulators apstiprināja, ka ar 1. jūniju apkures tarifs Rēzeknē būs 82,64 eiro par megavatstundu bez PVN.

Ņemot vērā, ka ekspluatācijā tika nodota šķeldas katlumāja centra mikrorajonā, kā arī saistībā ar to, ka iegādātās siltumenerģijas apjoms ir palielinājies, 2024. gada februārī SIA “Rēzeknes siltumtīkli” iesniedza izskatīšanai Regulatorā jauno pilno apkures tarifa projektu.

Rēzeknes pašvaldības SIA "Rēzeknes siltumtīkli" pērn strādāja ar 16,595 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,5% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī guva 852 272 eiro peļņu, kas ir par 0,4% vairāk, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2023.gada 27.aprīlī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) noteica "Rēzeknes siltumtīklu" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus 120,47 eiro par megavatstundu (eiro/MWh) ar neparedzētajiem ieņēmumiem un 129,42 eiro/MWh bez neparedzētajiem ieņēmumiem.

Papildus ar šo lēmumu SPRK piešķīra uzņēmumam tiesības turpmāk pašiem noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus, ņemot vērā kurināmā cenu un iepirktās siltumenerģijas cenu izmaiņas. 2023.gadā "Rēzeknes siltumtīkli" šīs tiesības izmantoja divreiz, pārskatot siltumenerģijas tarifus no 2023.gada 1.jūlija - 103,03 eiro/MWh ar neparedzētajiem ieņēmumiem, bet no 2023.gada 1.novembra - 73,69 eiro/MWh ar neparedzētajiem ieņēmumiem.

Vadības ziņojumā teikts, ka šīs tarifu izmaiņas atspoguļo uzņēmuma spēju dinamiski reaģēt uz tirgus izmaiņām un nodrošināt ekonomiski pamatotus un taisnīgus tarifus patērētājiem, vienlaikus garantējot uzņēmuma finansiālo stabilitāti.

Tāpat uzņēmums pērn turpināja jaunas biomasas katlu mājas būvniecību Nikodema Rancāna ielā ar kopējo jaudu 14 megavati (MW). Projekta kopējās izmaksas ir 7 174 776 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Projekta finansējums ietver Eiropas Savienības (ES) fondu finansiālo atbalstu līdz 40% no projekta attiecināmām izmaksām, 2023.gadā no ES fonda uzņēmums ir saņēmis avansa maksājumu 2 472 578 eiro apmērā. Turklāt 2023.gada 23.februārī tika saņemts Valsts kases aizdevums 4 282 107 eiro apmērā, kura atmaksas termiņš ir paredzēts uz 20 gadiem ar pirmo pamatsummas maksājumu 2026.gada 20.janvārī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gada inflācija jūnijā Latvijā pakāpusies līdz 1,4%

Patēriņa cenas šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju Latvijā samazinājās par 0,1%, bet gada laikā - šogad jūnijā salīdzinājumā ar 2023.gada jūniju - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Zāļu ražotāji par Abu Meri reformu: Latvija riskē palikt bez zālēm

No zāļu uzcenojuma reformas pašreizējās redakcijas galvenās labuma guvējas būs globālās farmācijas kompānijas, kuru ietekme un ieguvumi Latvijas zāļu tirgū šīs reformas dēļ tikai palielināsies, norādīja Latvijas Zāļu ražotāju asociācijā.

Ekonomika «Boeing» piekrīt atzīt vainu, lai izvairītos no kriminālprocesa par avārijām

Kompānija "Boeing" atzīs savu vainu kriminālajā apsūdzībā krāpšanā, kas saistīta ar divām lidmašīnu "737 Max" avārijām, kurās gāja bojā 346 cilvēki.

Ekonomika Gada griezumā Latvijas mašīnbūves produkcija samazinājās par 26% (+VIDEO)

"Ļoti strauju aktivitātes atsākšanos negaidām", - pauž ekonomiste.

Lasiet arī

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Sabiedrība Rēzeknes sociālais dienests: «Objektīvā situācija liek pieņemt skarbus lēmumus»

Pensionāru sociālo pakalpojumu centra pakalpojumu cenas tika paaugstinātas uz 805,90 eiro.

Sabiedrība Par Rēzeknes mēru ievēlēts Aleksejs Stecs

Par Rēzeknes mēru ievēlēts Aleksejs Stecs ("Kopā Latvijai"), amatā nomainot partijas biedru Aleksandru Bartaševiču.

Sabiedrība Rēzeknes pilsētas dome beidzot apņemas sabalansēt budžeta izdevumus

Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēdē ceturtdien pieņemts lēmums samazināt budžeta izdevumus, lai stabilizētu pilsētas finanšu situāciju.