• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pārtikas rūpniecība veido līdz 20% no mūsu valsts eksporta (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:44, 10.05.2024


Šodien Jelgavā spriedīs par ražošanas efektivitāti.


Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība LATRAPS ir parakstījuši ieguldījumu līgumu par zirņu proteīna izolāta ražotnes attīstību Jelgavā.

Latvijas Biozinātņu un Tehnoloģiju universitāte (LBTU) konsorcijā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) konkursa kārtībā ir kļuvusi par EIT Food pārstāvniecību un EIT Community biedru Latvijā, tādēļ 10.maijā plkst.13.30 pārtikas ekosistēmas dalībnieki un citi interesenti tiek aicināti uz tikšanos LBTU Aulā (Jelgavas pils, Lielā iela 2), kur tiks prezentēti pārstāvniecības plāni un piedāvājums nozarei. EIT Food atbalsta Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts (EIT), kas ir neatkarīga ES struktūra.

"EIT Food ir daļa no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta un ir vadošā Eiropas pārtikas inovāciju iniciatīva, kuras galvenais uzdevums ir rūpēties par ilgtspējīgāku pārtikas aprites sistēmu Eiropā. Dalība šajā iniciatīvā sniegs iespēju Latvijai piesaistīt papildus resursus un veidot jaunas partnerības, lai attīstītu inovatīvus risinājumus pārtikas nozarē," uzsver EIT Food pārstāvniecības Latvijā vadītāja Ilze Laukalēja - Broka.

Latvijas pārtikas nozare jau daudzu gadu garumā sevi apliecinājusi kā nozīmīgu spēlētāju Latvijas ekonomikā, veidojot līdz pat 20% no kopējā preču eksporta apjoma. Uzņēmēji sadarbībā ar pētniecības iestādēm veic regulārus ieguldījumus dažādu inovāciju izstrādē, lai radītu jaunus un uzlabotu esošos produktus. Šī sadarbība aptver biotehnoloģiju, precīzas fermentācijas tehnoloģijas, uztura bagātinātāju izstrādi un citas jomas. Dalība vienotajā Eiropas pārtikas inovāciju tīklā EIT Food nodrošinās Latvijai daudz plašākas iespējas kāpināt ieguldījumus pētniecība un attīstības projektos.

Mērķis ir stiprināt un attīstīt ekosistēmu, kas veicina inovācijas lauksaimniecības un pārtikas nozarē. Tas ietver izglītības un pētniecības organizāciju, lauksaimniecības un pārtikas uzņēmumu, kā arī citu nozares pārstāvju iesaisti, strādājot tādos virzienos kā pārtikas kvalitāte un ilgtspējīga pārtikas aprite. Projekta atklāšanas pasākums "Pārtikas Inovāciju ekosistēma: EIT Food redzējums un iespējas Latvijā"

Pasākumā būs iespējams iepazīties ar EIT Food darbības principiem un piedāvātajām iespējām. Pasākumā piedalīsies nozares eksperti, uzņēmēji, valdības amatpersonas, EIT Food, universitāšu pārstāvji un citi potenciālie sadarbības partneri. Dalība pasākumā tikai reģistrētiem dalībniekiem. Interesenti aicināti reģistrēties, izmantojot šo saiti. Šis pasākums būs sākumpunkts, kas pulcinās kopā industrijas pārstāvjus, zinātniekus un sabiedrību, lai kopīgi iedvesmotu viens otru uz ilgtspējīgāku pārtikas nākotni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Zemnieki māca patērētājiem, kā izņemt agresora valsts produktus (+VIDEO)

"Turklāt šiem dārzeņiem nebūt nav zemākās cenas, kas veido maldīgu un arī graujošu priekšstatu par Latvijas dārzeņu cenām un lauksaimnieku tēlu".

Sabiedrība Aptauja: Latvijā 48% iedzīvotāju cenšas taupīt uz pārtikas rēķina

Latvijā 48% iedzīvotāju cenšas taupīt uz pārtikas rēķina, liecina mazumtirgotāja SIA "Rimi Latvia" sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat" veiktās Baltijas iedzīvotāju aptaujas dati.

Ekonomika Gulbe: Pārtikas cenas tuvākajā laikā varētu saglabāties esošajā līmenī

Pārtikas cenas tuvākajā laikā varētu saglabāties esošajā līmenī, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" prognozēja Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja, vadošā pētniece Ingūna Gulbe.

Ekonomika PTAC: pārtikas ražotāji un mazumtirdzniecības ķēdes maldina patērētājus (+VIDEO)

Tāpēc ikvienam javeido ieradumu, iepērkoties salīdzināt tieši mērvienības cenu par kilogramu.