• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


No Bolderājas uz Siguldu varēs doties ar vilcienu, kas darbināms ar akumulatoru

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 09:02, 08.05.2024


Bateriju minimālam nobraukumam bez uzlādes jābūt aptuveni 100 km.


Visticamāk, jaunie vilcieni neatšķirsies no jau pazīstamā ViVi dizaina.

Paredzēts, ka jaunie bateriju elektrovilcieni kursēs maršrutos Bolderāja-Rīga-Sigulda; Rīga-Madona un Rīga-Dobele, taču iespējami arī citi maršruti, piemēram, perspektīvā aptverot arī citus galamērķus, kā Cēsis, Valmiera un citas pilsētas. Tādējādi tuvāko gadu laikā tiks ne tikai būtiski uzlabotas ērtības pasažieriem un mobilitātes ātrums, bet arī nodrošināts videi draudzīgāks transports ar ļoti zemu trokšņa līmeni – bateriju vilcieni ir klusāki, līdz ar to arī draudzīgāki gan pasažieriem, gan iedzīvotājiem, kuri dzīvo dzelzceļa sliežu tuvumā.

Vilcieniem jābūt aprīkotiem ar pasažieru informācijas sistēmu, videonovērošanu, wi-fi, atkritumu tvertnēm, sanitāro mezglu. Noteikts arī sēdvietu daudzums un izvietojums, galdu izvietojums, velonovietnes u.c. Visos vilcienos būs nodrošināta vides pieejamība personām ar kustību traucējumiem atbilstoši standartiem, ko nosaka Eiropas Savienības savstarpējās izmantojamības tehniskās specifikācijas dzelzceļa ritekļiem. Par būtisku faktoru ir noteikta arī akumulatoru kvalitāte – bateriju vilciena minimālam nobraukumam bez uzlādes jābūt aptuveni 100 km.

Kā ziņots iepriekš, Iepirkumu komisija, uzsākot piedāvājumu atvēršanas sanāksmi Elektronisko iepirkumu sistēmā, konstatēja, ka savus piedāvājumus ir iesnieguši divi no trīs atlasītajiem kandidātiem – personu apvienība “ŠKODA TRANSPORTATION - ŠKODA VAGONKA” un “Stadler Polska Sp. z o.o.”. Sīkāk iepazīstoties ar iesniegtajiem piedāvājumiem, Iepirkumu komisija konstatēja, ka tikai kandidāts – personu apvienība “ŠKODA TRANSPORTATION - ŠKODA VAGONKA” ir iesniedzis pilnvērtīgu piedāvājumu, savukārt otra kandidāta – “Stadler Polska Sp. z o.o.” iesniegtie dokumenti neatbilst iepirkuma konkursā noteiktajām prasībām. Līdz ar to Iepirkumu komisija konstatē, ka faktiski ir iesniegts tikai viens vērtējams piedāvājums, kuru Iepirkumu komisija turpinās vērtēt konkursa procedūras ar sarunām 2. posma ietvaros.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Sabiedrība «Škoda Vagonka» līdz jūlija beigām apņēmusies nodrošināt visus elektrovilcienus

Čehijas uzņēmums "Škoda Vagonka" līdz šī gada jūlija beigām ir apņēmies nodrošināt atlikušo septiņu jauno elektrovilcienu piegādi, aģentūrai LETA sacīja "Škoda Vagonka" pārstāvji.

Sabiedrība Uzlabos pasažieru ar ierobežotām pārvietošanās spējām izkāpšanu no vilcieniem

AS "Pasažieru vilciens" (PV) sadarbībā ar VAS "Latvijas dzelzceļš" no šodienas uzlabos vairāku pakalpojumu sniegšanu saistībā ar iekāpšanu un izkāpšanu no vilciena pasažieriem ar ierobežotām pārvietošanās spējām, aģentūru LETA informēja PV pārstāvji.

Sabiedrība Stājas spēkā vilcienu kustības vasaras grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības vasaras grafiks, kurš ir papildināts ar vairākiem reisiem Jūrmalas un Saulkrastu virzienā, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.