• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skolēnu nodarbināšanai vasarā pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 16:30, 22.04.2024


Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji.


Foto: LETA

NVA norāda, ka darba devēju NVA skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai pieteikto un apstiprināto darba vietu skaits tiks apkopots un būs zināms maijā otrajā pusē.

NVA operatīvie dati liecina, ka līdz 19.aprīlim darba devēji ir iesnieguši NVA 839 pieteikumus skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai. Salīdzinājumam 2023.gadā skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai darba devēji bija iesnieguši 809 pieteikumus, no kuriem apstiprināti bija 694.

Darba devēji, kas ar NVA atbalstu vasarā nodarbinās skolēnus, saņems dotācijas skolēnu mēneša algai 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās algas, kas pašlaik ir 700 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Ja darba devējs nodarbinās skolēnu ar invaliditāti, NVA dotācija būs valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmērā. NVA apmaksās veselības pārbaudi skolēnam, ja to paredz normatīvie akti par obligātajām veselības pārbaudēm, kā arī apdrošinās skolēnu pret nelaimes gadījumiem darba vietā. NVA piešķirs arī dotāciju skolēna darba vadītāja atalgojumam. Savukārt darba devējam būs jānodrošina līdzfinansējums skolēna darba algai, nodokļu nomaksa un kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu.

Skolēna mēneša atalgojumam par pilnu nostrādātu darba laiku jābūt vismaz valstī noteiktās minimālās algas apmērā.

Skolēns pasākumā var tikt nodarbināts uz laiku no divām nedēļām līdz diviem mēnešiem. Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma noteikumi paredz, ka darba devējs var vienoties ar konkrētu skolēnu par darba vietu. NVA atgādina, ka skolēnus nedrīkst nodarbināt darbos, kas saistīti ar paaugstinātu risku viņu drošībai, veselībai, tikumībai un attīstībai.

Šogad pasākuma īstenošanai paredzētais finansējums ir 4,17 miljoni eiro, kas ir pietiekams, lai izveidotajās darba vietās nodarbinātu teju 10 000 skolēnu.

Skolēnu pieteikšanos dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā plānots uzsākt 2.maijā, pieteikties dalībai pasākumā skolēni varēs elektroniski - aizpildot pieteikuma anketu NVA tīmekļvietnē.

Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumu NVA sadarbībā ar darba devējiem īstenos no 1.jūnija līdz 31.augustam. Valsts līdzfinansētajās darba vietās strādāt varēs skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Darba iespējas vasaras brīvlaikā jau trešo gadu pēc kārtas varēs izmatot arī Ukrainas civiliedzīvotāju bērni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Lasiet arī

Sabiedrība LDDK: darbnespējas lapu apmaksas apmēri Latvijā - 5 reizes lielāki, nekā Lietuvā

Darba devējam ir jāvelta laiks, lai uzlabotu vidi un rūpētos par to, lai apstākļi veicinātu produktivitāti.

Sabiedrība Aptauja: daudzi darbinieki Latvijā nesaņem emocionālu atlīdzību (+VIDEO)

"Vadītājiem nav jāgaida kāds īpašs brīdis vai pārrunu process, lai sniegtu konstruktīvu atgriezenisko saiti".

Ekonomika Pētījums: teju puse iedzīvotāju mainījuši darbu neatbilstoša atalgojuma dēļ

Latvijā teju puse jeb 49% aptaujāto iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 39 gadiem par visizplatītāko iemeslu darba maiņai atzīst neatbilstošu atalgojumu, liecina uzņēmuma "Evolution Latvia" un platformas "Visas iespējas" īstenotā indeksa "Jaunatne. Darbs. Vide" veiktais pētījums, kas tapis sadarbībā ar kompāniju "Norstat".

Ekonomika Gorkšs: Latvijā jāmazina ieradums strādājošajiem ņemt darba nespējas lapas

Latvijā būtu jāmazina ieradums strādājošajiem ņemt darba nespējas lapas, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs.