• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas iedzīvotāji par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:42, 22.04.2024


Latvijā 52% iedzīvotāju par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru, tviterī raksta pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.


Foto: LETA

Vienlaikus 35% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pauduši uzskata, ka labāk ir strādāt privātajā sektorā, bet 13% bijis grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Valsts sektoru par labāko vietu darbam 2023.gadā atzina 47%, bet 2022.gadā - 57% aptaujāto iedzīvotāju. Savukārt privātajam sektoram priekšroku 2023.gadā deva 40%, bet 2022.gadā - 32% iedzīvotāju.

Aptaujā tika vaicāts, kur kopumā ir labāk strādāt, ņemot vērā visus ar darbu saistītos apstākļus, tas ir, atalgojuma apmēru, darba vietas drošumu, darba apstākļus, sociālās garantijas un citus.

Aptaujāti tika vairāk nekā 1000 iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 75 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest esošo darbu tuvākā gada laikā

Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest esošo darbu tuvāko 12 mēnešu laikā, kas ir par četriem procentpunktiem vairāk nekā pirms gada, informē konsultāciju kompānijas "EY" pārstāvji, atsaucoties uz jaunāko darba vides tendenču pētījumu "EY 2024 Work Reimagined".

Ekonomika Pēc VID izsūtītajām vēstulēm tūkstošiem cilvēku no jauna iesnieguši deklarācijas

Līdz šim pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsūtītajām vēstulēm personām ar būtiskām neatbilstībām starp viņu bankas kontu apgrozījumu un deklarētajiem ienākumiem aptuveni 3000 cilvēku no jauna iesnieguši gada ienākumu deklarāciju, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika Michelin kvalitātes zvaigzne Latvijā piešķirta vēl vienam restorānam

Pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī "Michelin Guide" 2025.gada ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, tostarp "Michelin" kvalitātes zvaigzne piešķirta restorānam "John Chef's Hall", kā arī zvaigzni saglabājis restorāns "Max Cekot Kitchen", informē "Michelin Guide" pārstāvji.

Ekonomika «Boeing» darbinieki noraida vienošanos par algu palielināšanu un turpina streiku

ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieki Sietlas reģionā trešdien noraidīja kompānijas jaunāko piedāvājumu algu palielināšanai un paziņoja par streika turpināšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Datorzinību programmu apguvē NVA plāno iesaistīt līdz 3000 cilvēkus (+VIDEO)

Nodarbinātie varēs saglabāt savu konkurētspēju un veiksmīgi pielāgoties pārmaiņām darba tirgū.

Ekonomika Latvijā strauji jāsāk domāt par inovācijām, kas mazinātu spiedienu darba tirgū

Latvijā ir strauji jāsāk domāt par inovāciju ieviešanu, lai mazinātu spiedienu darba tirgū, ko rada mazais pieejamo darbinieku skaits, intervijā aģentūrai LETA sacīja pētījumu un vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" valdes locekle un vecākā konsultante Anta Praņēviča.

Ekonomika Latvijas darba tirgū iezīmējušās negatīvas tendences (+VIDEO)

Bezdarba līmenis valstī bija par 0,7 procentpunktiem augstāks nekā vidēji Eiropas Savienībā.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.