• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Auto speciālisti: Latvijā parādās arvien vairāk prestižu elektromobiļu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 13:36, 18.04.2024


"Tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis".


Eksperti norāda uz tehnisko specifikāciju un bagātīgo aprīkojumu.

Saskaņā ar statistikas datiem katrs otrais Latvijā reģistrētais jaunais spēkrats pārstāv tieši krosoveru segmentu, un, domājams, to popularitāte nav pārejoša mode. Krosoveri jau šobrīd ir kļuvuši par sinonīmu gan praktiskiem, gan iekārojamiem transportlīdzekļiem, tāpēc nepārsteidz fakts, ka krosoveru bums vērojams arī elektroauto segmentā. Tiesa, visas iespējas vēl nav izsmeltas. Viena no tām ir lielie ģimenes krosoveri, kas piemēroti gan ikdienas maršrutiem, gan gariem ceļojumiem.

Taču eksperti novērojuši, ka industrijā izveidojusies arī kāda jauna tendence. Arvien biežāk dzirdams viedoklis, ka elektroauto veiksmīgi dzēš iedibinātās robežas starp tradicionālajiem vidējās klases ražotājiem un augstā plaukta zīmoliem. Elektromobiļu lielā cena bieži vien mudina ražotājus pāriet premium zonā, bet šeit ir jāspēlē pēc noteikumiem: jāizmanto augstākas kvalitātes materiāli, jāuzstāda modernākās komforta sistēmas un jāpiedāvā kaut kas vairāk, lai piesaistītu to cilvēku uzmanību, kuru redzeslaukā līdz šim bijuši tikai Audi, Mercedes-Benz un līdzīgi zīmoli.

Arī auto apskatnieks Toms Timoško norāda, ka elektroauto tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis uz premium segmentu, jo augstā cena ļauj izmantot visu potenciālu. "Laikā, kad bija tikai iekšdedzes dzinēji, katram ražotājam bija noteikts cenu rāmis. Klienti zināja, kurā segmentā atrodas attiecīgais zīmols un attiecīgi cik maksā tā modeļi. Elektroauto ienākšana ir sajaukusi visas kārtis".

Vēl viens trumpis, ko korejieši izspēlē pret augstāko klasi, ir modernās tehnoloģijas, t.i., elektroauto vadīšana attālināti, pusautonomā joslu maiņa uz šosejas, digitālie spoguļi utt. To, ka ilgtspēja ietver ne tikai nulles emisiju, apliecina otrreizējo vai pārstrādājamo materiālu pārpilnība salonā, sākot no augu izcelsmes plastmasas un beidzot ar krāsu, kas nesatur kaitīgas ķīmiskās vielas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.

Ekonomika FM: 2024.gadā budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9%

Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien skata valdībā.

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī