• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jelgavā iedzīvotāji maksāja mazāk par pusi no plānotā NĪN (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:59, 02.04.2024


Nekustamā īpašuma nodokli maksā Latvijas vai ārvalstu fiziskās un juridiskās personas.


Daudzdzīvokļu mājas Jelgavā.

Jelgavas pašvaldības Finanšu departaments atgādina, ka tuvojas šā gada pirmais nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) apmaksas termiņš. NĪN maksājuma termiņi šajā gadā ir 2. aprīlis, 15. maijs, 15. augusts un 15. novembris. NĪN var maksāt avansā, samaksājot visu aprēķināto summu gan par ēkām, gan par zemi līdz pirmajam maksājuma termiņam, vai pa daļām līdz norādītajiem termiņiem.

Pašvaldība budžetā 2024. gadā NĪN ieņēmumus plāno aptuveni 3,87 miljonu eiro apmērā.

Finanšu departamentā norāda, ka šobrīd NĪN ir nomaksāts 1,71 miljona eiro jeb 44 procentu apmērā no plānotā. Juridisko personu nomaksātā NĪN īpatsvars ieņēmumos šobrīd ir 32 procenti jeb 0,55 miljoni eiro, bet fizisko personu – 68 procenti jeb 1,16 miljoni eiro.

Jāatgādina, ka NĪN maksājumu var veikt internetbankā, rūpīgi pārliecinoties par konta atbilstību un to, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu, kā arī maksājuma mērķī precīzi norādot nodokļa maksātāja personīgā konta numuru par zemi un ēkām, īpašuma adresi vai kadastra numuru, par kuru veikts maksājums.

Visērtāk samaksāt NĪN ir portālā www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv – tur pieejami pašvaldības banku konti NĪN samaksai, turklāt nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija. Nomaksāt NĪN var arī veikalu tīkla «Maxima» kasēs un Latvijas Pasta nodaļās visā Latvijā. Tur NĪN var nomaksāt gan skaidrā naudā, gan ar norēķinu karti, taču jāņem vērā, ka par katru maksājumu tiek ieturēta komisijas maksa 0,50 eiro.

Nekustamā īpašuma nodokli maksā Latvijas vai ārvalstu fiziskās un juridiskās personas un uz līguma vai citādas vienošanās pamata izveidotas šādu personu grupas vai to pārstāvji, kuru īpašumā, tiesiskajā valdījumā vai likumā noteiktajos gadījumos lietošanā ir nekustamais īpašums.

Nekustamā īpašuma nodokļa bāze ir nekustamā īpašuma (zemes, ēku, inženierbūvju) kadastrālā vērtība. Lauku zemei (līdz 2025.gadam) – speciālā vērtība, ko nosaka īpaši nodokļa aprēķinam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Piensaimnieks: «Līdz gada beigām Latvijā būs nedaudz ap 100 000 govju» (+VIDEO)

Ražošanas saimniecības izmanto mazāk dabas, resursu, mazāk dzīvnieku.

Ekonomika Zems izglītības līmenis rada četras reizes augstāku risku kļūt par bezdarbnieku

Pērn bezdarba līmenis personām 15-74 gadu vecumā ar pamata vai zemāku izglītības līmeni bija gandrīz četras reizes augstāks nekā personām, kas ieguvušas augstāko izglītību - attiecīgi 13,3% un 3,3%, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdotajā informatīvajā apskatā "Darbaspēka apsekojuma galvenie rādītāji 2023.gadā".

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Lasiet arī

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Ekonomika Gren investēs 200 miljonus eiro reģenerācijas stacijas izveidē Aconē

Enerģētikas uzņēmuma "Gren" grupa līdz 2029.gadam Latvijā plāno investēt 200 miljonus eiro, tostarp reģenerācijas stacijas izveidē Aconē, piektdien preses konferencē sacīja "Gren" grupas biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.

Veselība Zīdaiņiem Latvijā medicīna ir bez maksas: kas jāzina vecākiem (+VIDEO)

Izrakstīšanas brīdis no Dzemdību nodaļas ir satraukumu pilns, ko darīt tālāk?

Kriminālziņas Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumos 31 cietušais un viens bojā gājušais

Ceturtdien Latvijā ceļu satiksmes negadījumos dažādas traumas guvis 31 cilvēks, bet viens gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.