• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


KEM atbalstīja elektromobiļu dienas Latvijā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 14:01, 28.03.2024


Pieaug modeļu daudzveidība cenu kategorijā ap 20 000 – 25 000 eiro.


Elektromobiļu lādētāju skaits Latvijā pieaug.

Lai veicinātu elektromobilitāti, atbalstītu videi draudzīgu transportu un noteiktu labākos elektroauto dažādās kategorijās, 13. - 14. maijā sāksies pirmā e-auto jomai veltītu pasākumu sērija. Tās ietvaros tiks testēti elektriskie automobiļi, izvēlēti uzvarētāji vairākās nominācijās un piešķirta sabiedrības simpātiju balva. Šāda pasākumu sērija, kas veltīta tieši elektromobilitātes veicināšanai un elektroauto popularizēšanai, notiks pirmo reizi. Tā sastāvēs no vairākiem posmiem – izziņošanas, testa braucieniem, simpātiju balvas noteikšanas un pasākuma plašākam sabiedrības lokam.

Klimata un enerģētikas ministrijas ministrs Kaspars Melnis uzsver to, ka : “Latvijā transporta sektors ir viens no lielākajiem emisiju radītājiem, kas prasa vienlīdz lielu ieguldījumu sektora zaļināšanā. Attīstoties bateriju tehnoloģiju tirgum un elektroauto ražotāju konkurencei, elektroauto kļūst pieejamāki transportlīdzekļi mūsu vidū. Sekojot tirgus tendencēm un sabiedrības vajadzībām, ieviešam dažādus jauninājumus atbalsta programmās, lai nodrošinātu plašākas iespējas elektroauto iegādei gan mājsaimniecību un uzņēmumu, gan pašvaldību vidū. Jau šobrīd strādājam pie vienas no atbalsta programmas uzlabojumiem, lai arī daudzbērnu ģimenes saņemtu atbalstu septiņvietīgu elektroauto iegādei. Augstu novērtēju nevalstisko organizāciju, uzņēmēju un elektromobilitātes entuziastu kopīgo iniciatīvu spert soļus iepretim tīrākai un zaļākai rītdienai.”

Viens no atzītākajiem elektroapgādes jomas profesionāļiem, Igaunijas elektroauto uzlādes tīkla vadītājs Latvijā Kārlis Mendziņš atzīst, ka pasākumu sērija noritēs ļoti piemērotā brīdī. “Šobrīd elektromobilitātes joma Latvijā atrodas pārejas posmā no agrīnajiem entuziastiem uz elektroauto kā plašas sabiedrības izvēli. Tāpēc daudziem noteikti interesēs tās norise un neapšaubāmi arī rezultāti no gluži praktiska viedokļa.”

“Elektroauto nozares attīstība nozīmē, ka šīs automašīnas kļūst arvien pieejamākas lietotājam – pieaug modeļu daudzveidība cenu kategorijā ap 20 000 – 25 000 eiro. Tas ir ievērojami lētāk nekā pirms dažiem gadiem. Tomēr nevaram arī rēķināties, ka e-auto cenas kļūs pavisam zemas, kaut vai ņemot vērā Eiropas Savienības drošuma prasības,” skaidro K. Mendziņš. Iezīmējot elektroauto uzlādes infrastruktūras attīstību, K. Mendziņš kā nozīmīgu jaunumu min iespēju jau no 13. aprīļa jaunajās uzlādes vietās par e-auto uzlādi norēķināties ne tikai ar mobilā tālruņa aplikācijas, bet arī ar bankas kartes palīdzību. “Protams, uzlādes iespējas kļūs arvien plašākas, bet Latvijā daļēji vēl vajadzīga arī valstiska stratēģija un gatavība veicināt elektromobilitāti,” piebilst K. Mendziņš.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Ekonomika Latvijas Bankas «Maksājumu radars» novērojis mobilo darījumu pieaugumu (+VIDEO)

Pensijas vecuma cilvēku atturība ir saistīta ar viņu īpašumā esošajiem viedtālruņiem.

Lasiet arī