• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Noslēdzies Lufthansa virszemes apkalpošanas darbinieku streiks

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 16:19, 09.03.2024


Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki sestdienas rītā pabeidza vairākas dienas ilgušo streiku par atalgojumu, ļaujot lidsabiedrībai lielā mērā atjaunot reisus, paziņoja kompānijas preses pārstāvis.


Foto: focus.de

"Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki streiku sāka ceturtdien plkst.4 (plkst.5 pēc Latvijas laika), un bija plānots, ka tas ilgs līdz sestdienas plkst.7.10 (plkst.8.10 pēc Latvijas laika). Plānotajā laikā streiks tika pabeigts.

Gan ceturtdien, gan piektdien streika, uz kuru arodbiedrība "Verdi" aicināja ap 25 000 darbinieku, dēļ "Lufthansa" atcēla ap 1000 reisu.

Arī sestdienas rītā, neskatoties uz streika beigām, Frankfurtes un Minhenes lidostās tika atcelti atsevišķi reisi. Lidsabiedrība lūdz pasažierus regulāri pārbaudīt plānotā reisa statusu.

Ceturtdien beidzās gaisa satiksmes drošības darbinieku streiks Hamburgas un Frankfurtes lidostās.

"Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki pieprasa algas 12 mēnešos paaugstināt par 12,5% vai vismaz 500 eiro mēnesī, kā arī vienreizējas piemaksas 3000 eiro apmērā, lai kompensētu inflācijas kāpuma negatīvo ietekmi uz ienākumiem. Lidsabiedrība līdz šim piedāvājusi 28 mēnešos algas palielināt par 10%.

Nākamā saruna kārta paredzēta 13. un 14.martā.

Vācijā jau vairākus mēnešus tiek rīkoti streiki transporta nozarē, kas skar gan vietējās satiksmes autobusus, vilcienus un metro, gan ātrvilcienus un lielākās lidostas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Latvenergo» vadītājs pērn algā saņēmis 201 000 eiro

AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste pagājušajā gadā algā saņēmis 201 007 eiro, kas ir par 32,4% vairāk nekā 2022.gadā, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Ekonomika Nākamgad FM prognozētā fiskālā telpa ir mīnus 279,5 miljoni eiro

Nākamajā gadā Latvijas Stabilitātes programmā 2024.-2028.gadam prognozēta negatīva fiskālā telpa mīnus 279,5 miljonu eiro apmērā jeb 0,6% no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Finanšu ministrijas (FM) informācija.

Ekonomika Zināms, cik pērn algā saņēmis CSDD valdes priekšsēdētājs Aksenoks

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks pagājušajā gadā algā saņēmis 111 393 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Ekonomika Neatkarīgie aldari: Covid-19 krīze Vecrīgā joprojām turpinās

Uz vietējiem iedzīvotājiem orientētam viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas (HoReCa) segmentam klājas salīdzinoši labi, bet Vecrīgā krogiem un bāriem Covid-19 krīze turpinās, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrības priekšsēdētājs un alus darītavas "Labietis" vadītājs Reinis Pļaviņš.

Lasiet arī

Pasaule Trešdien streikos «Lufthansas» virszemes apkalpošanas darbinieki

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki trešdien streikos, paziņojusi arodbiedrība "Verdi".

Pasaule Streika dēļ Ford uz laiku atlaidīs vēl vairāk nekā 300 darbiniekus

ASV autobūves uzņēmums "Ford" pirmdien paziņoja, ka uz laiku atlaidis vēl vairāk nekā 300 darbiniekus, ņemot vērā negatīvo ietekmi, ko rada strādājošo streiks trīs lielākajos Detroitas autoražotājos.

Pasaule Panākta vienošanās, kas varētu izbeigt Holivudas scenāristu streiku

Sarunās ar kinostudiju vadību svētdienas vakarā panākta provizoriska vienošanās, kas varētu izbeigt gandrīz piecus mēnešus ilgušo Holivudas scenāristu streiku, paziņoja ASV Scenāristu ģilde (WGA).

Pasaule Grieķijā strādājošie ceturtdien plāno protestēt pret darba likumdošanas reformām

Grieķijas lielākās arodbiedrības aicinājušas ceturtdien rīkot streikus, protestējot pret valdības ieceri grozīt likumus par nodarbinātību, kas varētu radīt gaisa un prāmju satiksmes traucējumus visā valstī.