• Ira,
  • Iraīda,
  • Irēna,
  • Irina
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latviešiem mācīs, kā tikt galā ar parādiem (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 16:23, 28.02.2024


Senās finanšu institūcijas vēsture tika publicēta par vācu fonda līdzekļiem.


Luteriskā baznīca gadsimtiem ilgi ir asi nosodījusi finansiālo augļošanu.

Frīdriha Eberta fonds un Latvijas Antropologu biedrība aicina uz Deivida Greibera grāmatas "Parāds: pirmie piectūkstoš gadi" izdevuma latviešu valodā atklāšanas pasākumu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šī gada 15.martā plkst.16.00.

Deividu Greiberu (David Rolfe Graeber, 1961-2020) pamatoti dēvē par vienu no ietekmīgākajiem un populārākajiem mūsdienu domātājiem sociālās antropoloģijas jomā. Viņa grāmatas, tulkotas daudzās valodās, pazīst un lasa visā pasaulē; tās guvušas plašu atzinību gan akadēmiskajās, gan sociālo aktīvistu aprindās. Greibera slavenākajā darbā "Parāds: pirmie piectūkstoš gadi" (Debt: the first 5,000 years) nauda, tirgi, ekonomika atklājas nevis kā abstrakti jēdzieni, bet kā senseni politiski un sociāli iedibinājumi ar atšķirīgām izpausmēm dažādās sabiedrībās.

Grāmatas atklāšanu ievadīs diskusija "Parāda ētika Latvijā: kam jāmaksā par parādiem?". Diskusiju vadīs Oksfordas Universitātes asociētā profesore Dace Dzenovska, tajā piedalīsies Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošais pētnieks Andris Saulītis, komunikācijas zinātnes doktore un stratēģiskā biznesa konsultante Olga Procevska un Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors Klāvs Sedlenieks. Pasākuma otrajā daļā paredzētas sarunas neformālā gaisotnē.

Deivida Greibera grāmatas "Parāds: pirmie piectūkstoš gadi" izdevums latviešu valodā ir nekomerciāls un būs pieejams visās lielākajās Latvijas bibliotēkās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ekonomisti: Inflācija turpmākajos mēnešos turpinās nedaudz pieaugt

Straujā inflācijas mazināšanās aprīlī ir pierimusi, un turpmākajos mēnešos inflācija turpinās nedaudz pieaugt, pavēstīja banku ekonomisti.

Ekonomika Gada inflācija aprīlī Latvijā pakāpusies līdz 1,1%

Patēriņa cenas šogad aprīlī salīdzinājumā ar martu Latvijā pieauga par 0,5%, bet gada laikā - šogad aprīlī salīdzinājumā ar 2023.gada aprīli - palielinājās par 1,1%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA "Velve" par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsardzības process (TAP), aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Ekonomika Pārtikas rūpniecība veido līdz 20% no mūsu valsts eksporta (+VIDEO)

Šodien Jelgavā spriedīs par ražošanas efektivitāti.

Lasiet arī

Ekonomika Vai ir spilvens: bankas pamanījušas latviešu pieaugošo finanšu gudrību (+VIDEO)

Turīgie klienti sev pieejamos brīvos līdzekļus izvēlējās ieguldīt obligācijās.

Ekonomika Latvijas Banka vēlas Rīgu pārvērst par FinTech centru (+VIDEO)

Konkursam aicināti pieteikties biznesa sākotnējās attīstības fāzē esošie uzņēmumi, kuri darbojas maksājumu nodrošināšanas, kriptoaktīvu, kolektīvās finansēšanas, aizdevumu, regulatīvo tehnoloģiju u.c. jomās.

Sabiedrība Kā izdzīvot krīzē: pirkt gudri, neņemt ātros kredītus, aizmirst par lombardiem

Vissvarīgākās lietas dzīvē ir bieži vien – bezmaksas.

Ekonomika Restorānam «36.līnija» piemēroti divi jauni VID nodrošinājumi

"Michelin Selected Restaurants" ceļvedī iekļautā restorāna "36.līnija" pārvaldītājam SIA "Apetite36" Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis divus jaunus nodrošinājumus.