• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavas HES pērn saražots par 39% vairāk elektroenerģijas nekā 2022.gadā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 17:32, 21.02.2024


Daugavas hidroelektrostacijās (HES) 2023.gadā saražots par 39% vairāk elektroenerģijas nekā 2022.gadā, informē "Latvenergo" koncerna pārstāvji.


Foto: LETA

Kopumā 2023.gadā Daugavas HES saražotas 3,7 teravatstundas elektroenerģijas, kas, kā uzsver kompānijā, ir lielākais "Latvenergo" HES saražotais elektroenerģijas apmērs kopš 2017.gada.

Pērn Daugavas HES saražoja 54% no Latvijas kopējā elektroenerģijas patēriņa, kā arī 73% no visas "Latvenergo" koncernā saražotās elektroenerģijas.

Pērn vidējā ūdens pietece Daugavā bija 789 kubikmetri sekundē, bet 2022.gadā gadā tā bija 506 kubikmetri sekundē, norāda kompānijā. Vienlaikus elektroenerģija Daugavas HES visvairāk 2023.gadā saražota no janvāra līdz maija vidum.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Ekonomika Šodien Saldū mācīs, kā no pārtikas atkritumiem izgatavot biogāzi (+VIDEO)

Kustības ietvaros plānotas arī citas aktivitātes ar mērķi piesaistīt sabiedrības uzmanību bio atkritumu šķirošanai un tās ieguvumiem, iemācītu šķirošanas principus.

Sabiedrība Carnikavā atklās astoņus miljonus vērto saules elektrostaciju

Nākamajā trešdienā, 1.novembrī, plkst.10 Carnikavā atklās aptuveni astoņus miljonus vērto saules elektrostaciju "Carnikavas SES".

Ekonomika Mājsaimniecībām ar zemu ienākumu līmeni kompensēs energoresursu izmaksas

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izstrādāto likumprojektu "Energoapgādes izmaksu atbalsta likums", kas paredz atbalstu energoresursu izmaksu kompensēšanu mājsaimniecībām ar zemu un vidēji zemu ienākumu līmeni situācijās, kad energoresursu cenas ir ārkārtēji augstas.

Ekonomika 20% no Latvijas nepieciešamības pēc enerģijas tiks saražoti ar vēju (+VIDEO)

Tiks izveidotas 3000 jaunas darba vietas un līdz 100 jaunuzņēmumiem, ziņo LIAA.