• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pierīgā sākas vērienīgi meža apsaimniekošanas darbi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 13:58, 18.02.2024


Daļā teritorijas tiks vienmērīgi izretināta.


Visapkārt ir priežu mežs un svaigs gaiss.

Februāra vidū "Rīgas meži" atsāks veidot ainaviski vērtīgas jeb rekreācijas teritorijas un meža kopšanu starp Baltezera ciemu un dzelzceļa līniju "Rīgas - Lugaži - Valsts robeža". Plānotais darbu laiks: 2024.gada februāra vidus - 2024.gada rudens (atkarībā no laikapstākļiem). Darbu platība: 16,5 ha.

Šīs teritorijas ir nozīmīgas no cita meža nekoksnes vērtības viedokļa, jo te ir iedzīvotāju iecienītas sēņošanas, ogošanas un brīvā laika pavadīšanas vietas.

Veicot saudzīgākus mežistrādes darbus, pamežā tiks saglabāti kadiķi, mežābeles, paaugas ozoli, egles, priedes un otrā stāva egles. Savukārt vietās, kur tiks veikti citi darbi, paredzēts izcirst priežu mežam neraksturīgos un traucējošos (invazīvos) krūmus un kokus - kļavu, bērzu un vārpaino korinti.

Darbu veids: izlases cirte. To veic, lai nodrošinātu labākus augšanas apstākļus, vairāk gaismu jaunajiem kokiem un veicinātu meža dabīgu atjaunošanos. Daļā teritorijas mežaudze tiks vienmērīgi izretināta, t.sk. tiks izveidoti seši līdz 0,2 ha lieli atvērumi. Tajos izcirtīs neatbilstošos kokus un krūmus, tādējādi veicinot mežaudzes atjaunošanos.

Darbu secība: meža ceļu sagatavošana transporta vajadzībām, pameža tīrīšana, koku ciršana, kokmateriālu izvešana, daļēja zaru savākšana un izvešana, ceļu infrastruktūras sakārtošana.

Darbi var notikt vienlaikus vai neatbilstošu laikapstākļu dēļ var tikt uz laiku apturēti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Ekonomika Labvēlīgie laika apstākļi šajā pavasarī ļāvuši atjaunot Latvijas mežus (+VIDEO)

Valsts ieņēmumi no biznesa sistēmu risinājumu ārējām izstrādēm un pakalpojumiem pārsniedz 2023.gada trīs mēnešu ieņēmumus par 0,5 miljoniem eiro.

Ekonomika Mežu īpašnieki ir neapmierināti ar Zemkopības ministrijas augstprātību (+VIDEO)

"Latvijā apstākļi ir diezgan viendabīgi, tad kāpēc mēs nemeklējam veidus, kā dabu patiesi pasargāt?"

Ekonomika Mežu cirsmu platības pērn Latvijā samazinājās par 30%

Valsts meža dienests (VMD) pagājušajā gadā izsniedzis apliecinājumus saimnieciskās darbības veikšanai mežos 129 600 hektāru platībā, kas ir par 30% mazāk nekā 2022.gadā, kad tika izstrādāti 185 188 hektāri mežu, liecina dienesta publiskotā informācija.

Ekonomika Putniņš: Šis gads meža nozarei bijis dinamisks un brīžiem arī neprognozējams

Meža nozarei 2023.gads bijis gana dinamisks un brīžiem arī neprognozējams, aģentūrai LETA stāstīja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš.