• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ekonomikas ministrs mainīs pārstāvi Rīgas brīvostas valdē

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 15:19, 18.02.2024


Ministru kabinets nākamnedēļ lems par Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvja nomaiņu Rīgas brīvostas valdē, no amata atbrīvojot Gintu Sīviņu un viņa vietā liekot degvielas tirgotāja "Kool Latvija" valdes locekli Sandi Šteinu, liecina EM sagatavotais rīkojuma projekts.


Foto: LETA

Rīgas brīvostas valdē ir četri valdes locekļi - ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo Ministru kabinets. Patlaban Rīgas brīvostas pārvaldē kā ekonomikas ministra virzīts pārstāvis valdes locekļa amatu pilda Sīviņš, kurš amatā tika iecelts 2021.gada 7.jūlijā.

Ministru kabineta noteikumi paredz termiņu, uz kuru personas ieceļamas valdes locekļa amatā - uz pieciem gadiem. Regulējums neparedz ierobežojumu, ka jauns ekonomikas ministra virzīts pārstāvis ieceļams Rīgas brīvostas valdes locekļa amatā tikai pēc tam, kad iepriekšējam ir izbeidzies pilnvaru termiņš. EK uzsver, ka līdz ar to nepastāv ierobežojumu atbrīvot no amata Rīgas ostas valdē iecelto pārstāvi un iecelt šajā amatā jaunu.

Ņemot vērā ekonomikas ministra lēmumu izvirzīt jaunu pārstāvi Rīgas brīvostas valdē uz Rīgas brīvostas valdes locekļa amatu tika izsludināts konkurss. Pretendentu vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bija EM, Darba devēju konfederācijas un Latvijas Stividorkompāniju asociācijas pārstāvji, sniedza priekšlikumu ministram Rīgas brīvostas valdes locekļa amatam izvirzīt - Šteinu, kā valdes locekļa amata prasībām atbilstošāko pretendentu ar redzējumu par Rīgas ostas izaicinājumiem, attīstības iespējām un prioritāri veicamajiem uzdevumiem.

Vienlaikus tiek virzīts arī rīkojuma projekts par atļauju Šteinam savienot amatus, kurā paredzēts atļaut viņam savienot Rīgas brīvostas valdes locekļa amatu ar sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Kool Construction" valdes locekļa amatu, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Kool Tērbatas" valdes locekļa amatu, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Kool Latvija" valdes locekļa amatu, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Bravoo.lv" valdes locekļa amatu, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Dīzelis" valdes locekļa amatu, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Security Trading Advisors" valdes locekļa amatu un sabiedrības ar ierobežotu atbildību "DUSO" likvidatora amatu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Ekonomika Rīgas osta atslogos pilsētu no kravas autotransporta

Starp diviem Rīgas brīvostā strādājošiem termināļiem - SIA "Rīgas universālais termināls" un SIA "Baltic Container Terminal" no decembra sākuma sācis kursēt regulārs konteineru vilciens.

Ekonomika Rīgas ostā astoņos mēnešos pārkrauto kravu apmērs samazinājies par 18,3%

Rīgas brīvostā šogad astoņos mēnešos pārkrauts 12,381 miljons tonnu kravu, kas ir par 18,3% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina brīvostas publiskotā informācija.

Ekonomika Rīgas brīvosta atdzīvojas ar ekskluzīviem kruīziem

Taču Rīgai joprojām trūkst sava prāmju satiksmes.

Ekonomika Rīgas ostā četros mēnešos pārkrauto kravu apmērs ir samazinājies

Rīgas brīvostā šogad pirmajos četros mēnešos pārkrauti 6,825 miljoni tonnu kravu, kas ir par 9,1% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina brīvostas publiskotā informācija.