• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Ventspils osta» par 17 miljoniem eiro veidos jaunu industriālo parku

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:22, 13.02.2024


Otrdien Ventspils domes ārkārtas sēdē atbalstīta pašvaldības iestādes "Ventspils osta" iecere slēgt vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par jauna industriālā parka izveidi Ventspilī.


Foto: LETA

Projekta mērķis ir izveidot industriālā parka infrastruktūru, kas sekmētu privāto investīciju piesaisti un jaunu darba vietu ar augstu pievienoto vērtību radīšanu, kā arī veicinātu zaļās enerģijas un viedās specializācijas jomu uzņēmumu koncentrāciju un attīstību Ventspilī. Ar projektu iecerēts veidot priekšnoteikumus industriālā parka attīstībai turpmākajās kārtās aptuveni 525 hektāru (ha) platībā.

Projektā pausta apņemšanās piesaistīt investorus, kas veiktu nefinanšu investīcijas vismaz 31 miljona eiro apjomā un radītu vismaz 115 jaunas darba vietas.

"Ventspils ostai" projektu jāīsteno par kopumā ne vairāk kā 17,06 miljoniem eiro, tajā skaitā projekta attiecināmās izmaksas paredzētas 12,89 miljoni eiro, tajā skaitā Eiropas Savienības Atveseļošanās un noturības mehānisma finansējums būs 77,58% no attiecināmajām izmaksām jeb 10 miljoni eiro. "Ventspils ostas" aktivitātes plānotas 8,18 miljonu eiro vērtībā, pašvaldības SIA "Ūdeka" aktivitātes - 791 116 eiro vērtībā, bet pašvaldības SIA "Ventspils siltums" aktivitātes 1,03 miljonu eiro vērtībā.

Ventspils pašvaldības līdzfinansējums plānots 22,42% no attiecināmajām izmaksām jeb 2,89 miljoni eiro.

Projekta neattiecināmās izmaksas plānotas 3,52 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Ventspils pilsēta nevēlas apvienošanu ar apkārtējo novadu

Iecere apvienot Ventspils pilsētu ar novadu nav atbilstoša iedzīvotāju interesēm, šādu nostāju pauda Ventspils pilsētas pašvaldībā.

Ekonomika Ventspils kļuvusi par trešo lielāko industriālo centru Latvijā

Ventspils ostai no fosilās enerģijas tranzīta ostas, par kādu tā savulaik tika veidota, jākļūst par atjaunojamās enerģijas un vietējo produktu eksportostu.

Kultūra Ventspilī skatāma brīnišķīga Lancmaņa gleznu retrospekcija (+VIDEO)

82 gadus vecais meistars joprojām rada maģiskas gleznas.

Interesanti fakti Centrs VIZIUM iemācīs gatavot zinātniskus kokteiļus (+VIDEO)

Šovā tiks piedāvāti ne tikai "ēdamie" un "dzeramie” eksperimenti.