• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājā somi atklās augsto tehnoloģiju ražošanu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 09:11, 31.01.2024


Reģionā ir labi attīstīta rūpniecības infrastruktūra, kā arī atbilstošs un kvalificēts darbaspēka piedāvājums.


Uzņēmums pārstāv viedo materiālu nozari un strādā pie augstas pievienotās vērtības produktu izstrādes.

Sadarbojoties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) un Liepājas speciālajai ekonomiskajai zonai (SEZ) panākta vienošanās par Somijas uzņēmuma “Crimppi” ienākšanu Latvijā.

Uzņēmumus ir Somijas vadošais vadu instalāciju un elektronisko komponenšu ražotājs medicīnas, enerģētikas un elektronikas sektoram. Plānots, ka rūpnīca uzsāks ražošanas procesu jau šī gada pirmajā ceturksnī.

Latvija par jaunās rūpnīcas vietu izvēlēta ģeogrāfisku un vides apsvērumu dēļ. Paredzams, ka vairs nebūs nepiciešama tik intensīva satiksme starp uzņēmuma ražotnēm, kā arī ievērojami samazināsies produkcijas piegādes attālums un laiks, lai tā nokļūtu pie klientiem, ziņoja vietne labsoflatvia.lv.

“Somija investīciju piesaistes un inovāciju attīstības jomā ir viena no Latvijas prioritārajiem valstīm. Uzņēmums “Crimppi” pārstāv viedo materiālu nozari un strādā pie augstas pievienotās vērtības produktu izstrādes. Uzņēmums izvērtēja vairākas iespējamās atrašanās vietas Latvijā, tomēr tieši Liepājā tika atrastas vispiemērotākās telpas modernai rūpnīcai,” saka LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja.

“Crimppi” Latvijas rūpnīcas vadītājs Ingus Palapis Liepājas izvēli rūpnīcas atrašanās vietai pamato ar to, ka Liepāja ir trešā lielākā pilsēta ar labi attīstītu ostas infrastruktūru un ar regulāru jūras satiksmi. Reģionā ir labi attīstīta rūpniecības infrastruktūra, kā arī atbilstošs un kvalificēts darbaspēka piedāvājums. “Sadarbībā ar Liepājas SEZ un LIAA ir pieejami dažāda veida atbalsta instrumenti uzņēmuma veiksmīgai un ātrākai attīstībai. Uzņēmuma attīstības plānā tuvākajos gados ir darbinieku skaita palielināšana, lai dažu gadu laikā sasniegtu ap 100 un vairāk strādājošo,” stāsta I. Palapis.

Kopumā 2023. gadā ar LIAA līdzdalību realizēti 46 investīciju projekti, kuru kopējais apjoms ir 618,9 miljoni eiro, bet plānoto darba vietu skaits – 2513.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Ekonomika Lidostā Rīga sākta liela kravu termināļa būvniecība (+VIDEO)

Projektu paredzēts pabeigt 12 mēnešu laikā.

Lasiet arī