• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas IKP pērn provizoriski sarucis par 0,6%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:51, 29.01.2024


Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, samazinājies par 0,6%, salīdzinot ar 2022.gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.



2023.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada ceturto ceturksni, Latvijas IKP pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem datiem ir samazinājies par 0,5%.

Pēc provizoriskām aplēsēm, IKP ietekmēja pieaugums ražojošajās nozarēs par 3,6% un kritums pakalpojumu nozarēs par 0,7%. Vienlaikus par 9,2% mazāk iekasēti produktu nodokļi.

Savukārt pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem Latvijas ekonomikā minētajā laika periodā bijis kritums par 0,2%.

2023.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar trešo ceturksni pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem IKP palielinājies par 0,4%.

Izvērsts ziņojums par precizēto IKP apjomu un izmaiņām 2023.gada ceturtajā ceturksnī un 2023.gadā kopumā tiks publicēts 29.februārī.

Jau vēstīts, ka 2022.gadā Latvijas IKP pieauga par 3,4% salīdzinājumā ar 2021.gadu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Ekonomika Vācijas ekonomikai pērn trīs gados pirmā lejupslīde

Vācijas ekonomika pērn samazinājusies par 0,3% salīdzinājumā ar 1,8% izaugsmi 2022.gadā, tādējādi reģistrēts pirmais kritums kopš 2020.gada, liecina valsts statistikas biroja "Destatis" sākotnējie dati.

Ekonomika S&P apstiprinājusi Latvijas kredītreitingu A+ līmenī

Kredītreitingu aģentūra "S&P Global" ("S&P") apstiprinājusi Latvijas kredītreitingu "A+" līmenī, saglabājot negatīvu kredītreitinga nākotnes novērtējumu, informē Valsts kasē.

Ekonomika Latvijas IKP deviņos mēnešos samazinājies par 0,6%

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad deviņos mēnešos salīdzināmajās cenās samazinājies par 0,6%, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, tostarp trešajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem datiem, IKP samazinājies par 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Ekonomika Eiropas Komisija šogad Latvijas ekonomikai prognozē 0,2% lejupslīdi

Eiropas Komisija (EK) šogad Latvijas ekonomikai prognozē 0,2% kritumu. Tā ir sliktāka prognoze par EK maijā paredzēto, kad tika sagaidīts Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums 2023.gadā par 1,4%.