• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lidosta «Rīga» ieviesīs taksometru vaučerus - ministrs

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 20:21, 19.01.2024


VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" ieviesīs taksometru vaučerus, lai risinātu taksometru problēmu, liecina satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) paziņojums sociālajos tīklos.


Foto: LETA

Briškens norāda, ka vaučeri būs sākotnējais risinājums, kas ļaus nopirkt braucienu ar taksi uz centru par fiksētu cenu. Plānots, ka sākotnēji vaučeri varēs iegādāties lidostā, bet nākotnē - arī tiešsaistē.

Vienlaikus satiksmes ministrs paziņojumā min, ka nākamnedēļ Saeimas atbildīgajā komisijā iesniegs likumu grozījumus, kas paredz papildu risinājumus - cenu griestus, kontroles mehānismus negodprātīgiem taksistiem, kā arī šoferu reģistrāciju.

"Piekrītu, ka šis ir arī valsts reputācijas jautājums, kas 30 gadus nav atrisināts," min Briškens.

Viņš norāda, ka lidosta atradusi arī potenciālu risinājumu tiešajiem autobusu reisiem uz centru, un ir plānots strādāt pie šāda risinājuma ieviešanas tuvākajos mēnešos.

LETA jau ziņoja, ka Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 10.janvārī Satiksmes ministrijai (SM) uzdeva izveidot priekšlikumus stingrākiem nosacījumiem taksometru nozarē, tostarp izvērtējot stingrāku komercpārvadājumu regulējumu arī pie VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas taksometri ir gatavi atstāt ēnas (+VIDEO)

Šobrīd pakalpojumu sniedzējiem nav iespēju apkalpot vairāk nekā 100 000 braucienu mēnesī un vidējā cena ir augstāka nekā kaimiņvalstīs.

Ekonomika Latvijā būs pieejama arī vietējā taksometru pasūtīšanas aplikācija

Autotransporta direkcija (ATD) izsniegusi licenci uzņēmumam SIA "Grab Solutions" kā reģistrētam tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzējam "Smile Taxi".

Ekonomika 3 gadu laikā Latvijā ir par 1017 taksometru mazāk, ministrija ierobežo (+VIDEO)

Kaspara Briškena galvenās rūpes ir klimata tīrība un nodokļu nomaksa.

Ekonomika Uber slēdz programmēšanas biroju Viļņā

ASV kopbraukšanas un pārtikas piegādes pakalpojumu kompānijas "Uber" informācijas tehnoloģiju uzņēmums Lietuvā "Uber Lithuania Software and Development" slēdz savu informācijas tehnoloģiju centru Viļņā, informēja uzņēmumā.