• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Francija interneta milzim «Yahoo» piemērojusi desmit miljonu eiro naudassodu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 09:19, 19.01.2024


Francijas datu aizsardzības aģentūra CNIL ceturtdien paziņoja, ka ASV interneta milzim "Yahoo" piemērojusi desmit miljonu eiro naudassodu par pārkāpumiem saistībā ar sīkdatnēm.



Šis naudassods uzņēmumam ticis noteikts decembrī pēc tam, kad CNIL bija saņēmusi sūdzības un laika posmā no 2020.gada oktobra līdz 2021.gada jūnijam veikusi izmeklēšanu.

Aģentūra konstatējusi, ka tīmekļa vietnes "Yahoo.com" apmeklētāji, kas atteicās no sīkdatņu lietošanas, tāpat novēroja, ka viņu terminālī tika izvietotas sīkdatnes reklāmas nolūkiem.

Turklāt "Yahoo Mail" lietotāji, kas centās atteikties no sīkdatņu lietošanas, tika brīdināti, ka zaudēs piekļuvi savam e-pasta kontam vai citiem "Yahoo" pakalpojumiem.

Kopš 2018.gadā stājās spēkā Eiropas Savienības Vispārīgā datu aizsardzības regula, interneta uzņēmumiem noteikti stingrāki noteikumi par lietotāju piekrišanas saņemšanu attiecībā uz to, kā tiek izmantota viņu personiskā informācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Pasaule Eifeļa tornis atkal atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes

Eifeļa tornis svētdien atkal tika atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes, jo streikojošie darbinieki pieprasīja uzlabot vēsturiskā pieminekļa uzturēšanu un paaugstināt algas.

Pasaule Protestējošie zemnieki ielaužas Parīzes lauksaimniecības izstādē

Vairāki desmiti franču zemnieku, kas protestē pret Eiropas Savienības "zaļo kursu", sestdien ielauzās Parīzes lauksaimniecības izstādē.

Pasaule Francijas lauksaimnieki atsāk protestus

Francijas lauksaimnieki trešdien atsākuši protestus dažas dienas pirms nacionālās lauksaimniecības izstādes, līdz kuras sākumam viņi cer sagaidīt no valdības savu prasību izpildi.