• Karmena,
  • Manfreds,
  • Milda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas finanšu iestāžu peļņa 11 mēnešos sasniegusi 657,2 miljonus eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 06:29, 03.01.2024


Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, pērn 11 mēnešos strādāja ar 657,2 miljonu eiro peļņu, kas ir 2,2 reizes vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.


Foto: LETA

Tostarp 2023.gada novembrī monetārās finanšu iestādes strādājušas ar peļņu 61 miljona eiro apmērā.

Monetāro finanšu iestāžu aktīvu kopsumma 2023.gada 30.novembrī bija 27,469 miljardi eiro, kas ir par 4,3% jeb 1,131 miljardu eiro vairāk nekā 2022.gada novembra beigās, kad monetāro finanšu iestāžu aktīvi bija 26,338 miljardi eiro.

2023.gada novembra beigās Latvijas monetāro finanšu iestāžu rezidentiem izsniegto kredītu atlikums bija 13,722 miljardi eiro, kas ir par 1,1% vairāk nekā pirms gada. Tostarp Latvijas monetārās finanšu iestādes rezidentiem kredītos eiro bija izsniegušas 13,641 miljardu eiro, kas ir par 1,2% vairāk nekā pirms gada, bet ārvalstu valūtā izsniegto kredītu atlikums bija 81,3 miljoni eiro, kas ir par 15,8% mazāk.

No rezidentiem piesaistīto noguldījumu atlikums novembra beigās bija 17,612 miljardi eiro, kas ir par 1,4% vairāk nekā pirms gada. Tostarp noguldījumi eiro bija 16,493 miljardu eiro apmērā, bet ārvalstu valūtās - 1,12 miljardu eiro apmērā. Eiro piesaistīto noguldījumu apmērs salīdzinājumā ar 2022.gada novembra beigām ir palielinājies par 2,8%, bet ārvalstu valūtā piesaistīto noguldījumu apmērs ir sarucis par 15,7%.

Savukārt Latvijas monetāro finanšu iestāžu kapitāls un rezerves novembra beigās bija 3,703 miljardi eiro, kas ir par 16,3% vairāk nekā 2022.gada novembra beigās.

2022.gada 11 mēnešos monetārās finanšu iestādes strādāja ar peļņu 297,8 miljonu eiro apmērā, bet 2022.gadā kopumā monetāro finanšu iestāžu peļņa bija 326,3 miljoni eiro, kas ir par 26,5% vairāk nekā 2021.gadā.

Monetārās finanšu iestādes ir kredītiestādes un finanšu sabiedrības, kas pieņem noguldījumus no klientiem, kuri nav monetārās finanšu iestādes, kā arī uz sava rēķina piešķir kredītus un iegulda vērtspapīros.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijā ir izstrādāta datorprogramma būvniecības procesam (+VIDEO)

Eksperimentālais rīks ļauj viegli ielādēt dažādu disciplīnu modeļus.

Ekonomika Eksperts: privātmājas būvniecība Latvijā vidēji izmaksā 200 000 eiro (+VIDEO)

Svarīgi ir ne tikai zemi iegādāties, bet arī pārliecināties par tās atļauto lietošanu.

Ekonomika Aprīlī pārdošanai pieejamo dzīvokļu skaits Rīgā audzis par 2%

Aprīlī iegādei Rīgā bija pieejami nepilni 4400 dzīvokļu, pārdošanas sludinājumu skaitam mēneša laikā palielinoties par 2%, informē nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Saeima turpinās strādāt pie valsts attīstības bankas izveides

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija vienojās turpināt darbu pie iespējas pārveidot AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") par attīstības banku.

Sabiedrība Noraida NA rosinājumu dubultot plānoto banku virspeļņas nodokli

Saeima šodien noraidīja Nacionālās apvienības (NA) deputātu rosinātos grozījumus Uzņēmumu ienākuma nodokļu likumā, dubultot plānoto banku virspeļņas nodokli, lai "pilnvērtīgi reaģētu uz komercbanku rekordlielajiem un nepamatotajiem peļņu rādītājiem".

Ekonomika Baņķieri aicina Saeimu neradīt jaunu «neloģisku» nodevu

Finanšu nozares asociācija (FNA) atkārtoti aicina Saeimu izmantot tās kredītņēmēju atbalsta iespējas, ko sniedz šī brīža nodokļu režīms, neradot jaunu, neloģisku, neproporcionālu birokrātiskā sloga radošu nodevu, aģentūrai LETA pavēstīja FNA vecākais padomnieks juridiskajos jautājumos Edgars Pastars.

Ekonomika «Trasta komercbankas» administrators oktobrī bankas aktīvus nav atguvis

Likvidējamās "Trasta komercbankas" administrators šogad oktobrī nav atguvis bankas aktīvus, kamēr mēnesi iepriekš tika atgūti aktīvi astoņu eiro apmērā, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis" publicētais pārskats.