• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izsludināts konkurss par Salacgrīvas tilta pārbūvi

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 19:39, 27.12.2023


VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) izsludinājis konkursu par tilta pār Salacu pārbūvi uz Tallinas šosejas (A1) Salacgrīvā, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).



Iepirkuma līguma slēgšanas tiesības piešķirs saimnieciski visizdevīgākajam piedāvājumam, kuru noteiks, ņemot vērā cenu, norādīts iepirkuma nolikumā.

Vienlaikus satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) tviterī uzsver, ka satiksme neviena brīdī netiks apstādināta, jo tiks uzstādīts pagaidu tilts, kā arī pēc LVC aprēķiniem tilta pārbūves izmaksas varētu būt 15,1 miljona eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

"Nākamā gada janvāra vidū uzzināsim, vai Limbažu pašvaldība saņems Eiropas Savienības (ES) Militārās mobilitātes fonda līdzfinansējumu tilta pārbūvei. Gadījumā, ja ES finansējumu nepiešķirs, tiltu pārņemsim valsts īpašumā un izmaksas segsim no valsts budžeta," atzīmē Briškens.

Tāpat viņš uzsver, ja pašvaldība viena nespēj tikt galā ar tik svarīgu infrastruktūras objektu, valstij ir jāiesaistās.

Saskaņā ar iepirkumu darbu izpildes termiņš ir 520 dienas, savukārt pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz nākamā gada 6.februārim.

Savukārt līdz iepirkuma rezultātu pasludināšanai un līguma noslēgšanai atkarībā no būvdarbiem pieejamā finansējuma avota tiks precizēts pasūtītājs, kurš slēgs būvdarbu līgumu, pēc būtības nemainot izpildītāja tiesību un pienākumu apjomu. Tādējādi attiecīgie grozījumi nemaina iepirkuma līguma vispārējo raksturu un uzskatāmi par nebūtiskiem, norādīts iepirkuma nolikumā.

Jau ziņots, ka Limbažu novada dome uzticējusi LVC izstrādāt un vadīt iepirkuma procedūru tilta pār Salacu būvniecībai uz Tallinas šosejas Salacgrīvā.

Pēc Satiksmes ministrijas (SM) ierosinājuma pašvaldība šoruden sagatavoja un iesniedza projekta pieteikumu Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūras (CINEA) izsludinātajā Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (EISI) Militārās mobilitātes projektu konkursā. Salacgrīvas tilta rekonstrukcija paredzēta, lai nodrošinātu tā divējādu pielietojumu - gan civilo, gan militāro.

Konkursa rezultāti būs zināmi janvārī, savukārt finansēšanas līguma parakstīšana plānota ne vēlāk kā 2024.gada jūlijā. Projekta atbalstīšanas gadījumā, pašvaldība saņems pusi no tilta būvniecībai nepieciešamā finansējuma, savukārt otru pusi līdzfinansēs Latvijas valsts.

Līdz šim pēc pašvaldības pasūtījuma ir izstrādāts un apstiprināts būvprojekts. Tas izmaksājis nepilnus 160 000 eiro, no kuriem 132 000 eiro bija dotācija no valsts. Iepriekš SM informatīvajā ziņojumā bija norādīts, ka būvprojekta realizācijai nepieciešams ap 18 miljoniem eiro, ieskaitot PVN.

Plānots būvdarbus veikt divu būvsezonu laikā, ja tiek veiktas nekavējošas darbības un no valsts puses sniegts speciālistu atbalsts pašvaldībai, kā arī nodrošināta iespēja šo finanšu apjomu piesaistīt.

Savukārt, ja EISI finansējums projektam nebūs pieejams, SM būs jāsagatavo rīkojuma projekts par tilta un tam pieguļošās ielas, kas faktiski ir Tallinas šosejas posms, pārņemšanu valsts īpašumā un alternatīvi priekšlikumi par finansējuma nodrošināšanu projekta īstenošanai, paredzot ES fondu vai citu ārvalstu finanšu palīdzības instrumentu finansējuma piesaisti vai finansējuma nodrošināšanu pieejamo valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

LETA jau rakstīja, ka 19.septembrī valdība atbalstīja līdzfinansējuma piešķiršanu SM virzītajiem projektiem, tostarp tilta pār Salacu būvniecībai, trešajā Militārās mobilitātes projektu pieteikumu atlases uzsaukumā.

Jau vēstīts, ka Igaunijas Satiksmes departaments lūdzis Latvijas kolēģiem sniegt vairāk informācijas par "Via Baltica" maršrutā esošā Salacgrīvas tilta tehnisko stāvokli, ņemot vērā, ka pie tilta veidojas sastrēgumi. Tilts Salacgrīvā jau gadiem ilgi nav renovēts, un transportlīdzekļi to pašlaik var šķērsot tikai vienā virzienā vienlaikus, lai izvairītos no novecojušās konstrukcijas pārslodzes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija ieguvusi naudu Salacas tilta remontam

Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūra (CINEA) Militārās mobilitātes (MM) trešajā uzsaukumā apstiprinājusi finansējumu 78,8 miljonu eiro apmērā trīs transporta infrastruktūras projektu īstenošanai Latvijā, informē Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Sabiedrība Jauna tilta pār Salacu būvniecība varētu sākties nākamgad

Salacgrīvā tehnisko problēmu skartā tilta vietā jauna tilta pār Salacu būvniecība varētu sākties nākamgad un turpinātos 2025.gadā, šāda vēsts šodien izskanēja Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē.

Sabiedrība Salacgrīvā pie Salacas tilta plāno uzstādīt viedos luksoforus

Limbažu novada pašvaldība Salacgrīvā plāno uzstādīt viedos luksoforus satiksmes plūsmas organizēšanai pār Salacas tiltu, informēja pašvaldības pārstāve Ilga Tiesnese.

Sabiedrība Pēc diviem gadiem pāri Zunda kanālam tiks uzbūvēts jauns tilts (+VIDEO)

Veidos nozīmīgu satiksmes savienojumu starp Pārdaugavu un Ķīpsalu.