• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cēsu novads veiksmīgi ievieš vietējo preču zīmolu (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 11:20, 27.12.2023


Tas izceļ cilvēkus un viņu paveikto, garantē kvalitāti un lepni pauž uzņēmuma izcelsmi.


Tāpat kā visā Eiropā, tiek novērtēta vietējā produkcija.

Uzņēmējiem pasniegtas pirmās "Radīts Cēsu novadā" preču zīmes lietošanas tiesības. Preču zīmes mērķis ir vairot Cēsu novada uzņēmēju konkurētspēju, rosinot patērētāju izdarīt izvēli par labu Cēsu novadā ražotajiem produktiem un piedāvātajiem pakalpojumiem.

Zīmola "Radīts Cēsu novadā" stāsta centrā ir Cēsu novadnieki. Tas izceļ novada cilvēkus un viņu paveikto, garantē kvalitāti un lepni pauž uzņēmuma, produkta vai pakalpojuma izcelsmi. Bez Cēsu novada nebūtu šo produktu, un bez šiem produktiem nebūtu Cēsu novads! Uzņēmēju stāsti saplūst vienotā zīmolā un vienotā kvalitātes apsolījumā - Radīts Cēsu novadā!

Pieteikties preču zīmes "Radīts Cēsu novadā" lietošanai var saimnieciskās darbības veicējs, kuram vismaz viena ar produktu vai pakalpojumu saistītā ražošanas vai sniegšanas vieta atrodas Cēsu novada administratīvajā teritorijā. Tāpat preču zīmes lietošanas apliecinājuma izsniegšanā tiek izvērtēts, vai saimnieciskās darbības veicējs nodrošinājis, lai produkts vai sniegtais pakalpojums atbilst normatīvo aktu prasībām par produktu vai pakalpojumu kvalitāti vai drošību, un saņemtas speciālās atļaujas (licences), ja tādas ir nepieciešamas saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

Saimnieciskās darbības veicējam ir tiesības preču zīmi izvietot uz sava produkta, tā iepakojuma, etiķetes, uzlīmes vai pie produkta birkas, kā arī savos mārketinga un reklāmas materiālos, tai skaitā veidlapās, pasākumu vizuālajā noformējumā, vizītkartēs, spiedogos, u.c. atbilstoši preču zīmju dizainam, tādējādi pircējam vai pakalpojuma saņēmējam ļaujot atpazīt novada ražojumus vai sniegtos pakalpojumus.

Preču zīme ir Cēsu novadā radīto produktu un pakalpojumu apvienojošais vizuālais elements. Preču zīme veidota no diviem elementiem: stilizēta burta "C", kas atgādina magnēta formu, un uzraksta "Radīts Cēsu novadā".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Piensaimnieks: «Līdz gada beigām Latvijā būs nedaudz ap 100 000 govju» (+VIDEO)

Ražošanas saimniecības izmanto mazāk dabas, resursu, mazāk dzīvnieku.

Ekonomika Zems izglītības līmenis rada četras reizes augstāku risku kļūt par bezdarbnieku

Pērn bezdarba līmenis personām 15-74 gadu vecumā ar pamata vai zemāku izglītības līmeni bija gandrīz četras reizes augstāks nekā personām, kas ieguvušas augstāko izglītību - attiecīgi 13,3% un 3,3%, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdotajā informatīvajā apskatā "Darbaspēka apsekojuma galvenie rādītāji 2023.gadā".

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Lasiet arī

Kultūra Cēsīs šodien svinīgi atklās jauno Kosmosa izziņas centru

Šodien Cēsīs notiks jaunā Kosmosa izziņas centra svinīgā atklāšana, informēja Cēsu novada pašvaldības Attīstības pārvaldes pārstāve Ilze Sestule.

Sabiedrība Cēsīs publiski apspriež iespējamu 9 koku nociršanu Bērzaines ielā

No šodienas līdz 17.oktobrim izsludināta publiskā apspriešana par koku ciršanas ieceri deviņiem kokiem Bērzaines ielā, Cēsīs, informē pašvaldība.

Kultūra Cēsīs atvērs Kosmosa izziņas centru

Cēsīs oktobra sākumā apmeklētājiem durvis vērs Kosmosa izziņas centrs, informēja Cēsu novada pašvaldības Attīstības pārvaldes projekta "Inovācijas centra izveidošana Cēsīs" pārstāve Ilze Sestule.

Ekonomika Cēsīs par miljonu eiro esošo apgaismojumu nomainīs uz LED gaismekļiem

īdz nākamā gada oktobrim Cēsīs par 1 014 260 eiro 98 ielās nomainīs esošo apgaismojumu uz LED gaismekļiem, informē pašvaldība.