• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdes locekļu vidējā mēneša pamatalga šogad Latvijā pieaugusi par 12,6%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 12:00, 06.12.2023


Valdes locekļu vidējā mēneša pamatalga šogad Latvijā pieaugusi par 12,6%, kamēr Lietuvā pieaugums ir par 12,5%, bet Igaunijā - par 11,7%, salīdzinot ar pagājušo gadu, ziņo vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veikto ikgadējo vadītāju atalgojuma pētījumu.



Tajā pašā laikā, analizējot vidējo mēneša pamatalgas pieaugumu organizāciju valdes priekšsēdētājiem, secināts, ka straujākais pieaugums ir Lietuvā - par 13,6%, seko Latvija - par 9,2% un Igaunija - par 8,8%.

Vienlaikus, salīdzinot gada kopējā atalgojuma izmaiņas (atalgojums ieskaitot bonusus un piemaksas) ar periodu pirms gada, pētījumā secināts, ka vidējais pieaugums valdes priekšsēdētājiem Latvijā ir par 11,6%, bet valdes locekļiem - par 11,3%. Lietuvā tas ir audzis par 16,3% valdes priekšsēdētājiem un par 14,8% valdes locekļiem, bet Igaunijā par 12% valdes priekšsēdētājiem un par 14,3% valdes locekļiem.

Pētījuma dati arī liecina, ka 73% organizāciju valdes locekļiem Latvijā pieaugusi vidējā mēneša pamatalga, kamēr Lietuvā tā pieaugusi 77% organizāciju valdes locekļiem, bet Igaunijā - 75%.

Gada kopējais atalgojums pieaudzis 62% organizāciju valdes locekļiem Latvijā, 78% - Igaunijā un 75% - Lietuvā. Savukārt mēneša pamatalga pieaugusi 75% organizāciju valdes priekšsēdētājiem Latvijā, 69% - Igaunijā un 85% - Lietuvā, kas ir augstākais rādītājs starp Baltijas valstīm. Gada kopējā alga pieaugusi 73% valdes priekšsēdētāju gan Latvijā, gan Igaunijā un 87% - Lietuvā.

"Figure Baltic Advisory" vecākā konsultante Dace Tauriņa informē, ka pētījumā apkopotas uzņēmumu prognozes atalgojuma izmaiņām arī nākamajiem 12 mēnešiem, kuras liecina, ka Lietuvā sagaidāms augstākais mēneša vidējās pamatalgas pieaugums organizāciju valdes priekšsēdētājiem - par 7%, kamēr Latvijā tas varētu būt par 5,6%, bet Igaunijā - par 4,7%. Gada kopējā atalgojuma pieaugums valdes priekšsēdētājiem Latvijā un Igaunijā sagaidāms par 4,9%, bet Lietuvā - par 7,3%.

Runājot par prognozēm attiecībā uz organizāciju valdes locekļu atalgojumu nākamajos 12 mēnešos, pētījuma autori norāda, ka lielāko mēneša pamatalgas pieaugumu organizācijas prognozē Latvijā - par 6,2%, kamēr Lietuvā pieaugumu prognozē par 6%, bet Igaunijā - par 4,7%. Savukārt augstākais gada kopējā atalgojuma pieaugums organizāciju valdes locekļiem sagaidāms Lietuvā - par 6,3%, kamēr Latvijā organizācijas plāno pieaugumu par 5,6%, bet Igaunijā - par 4,7%.

Šogad pētījumā piedalījās 661 organizācija no dažādām nozarēm, tostarp 246 no Igaunijas, 223 no Latvijas un 192 no Lietuvas, sniedzot datus par kopumā 1065 amatu pozīcijām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Lasiet arī

Ekonomika Bitcoin kurss pārsniedz 72 000 dolāru

Kriptovalūtas "Bitcoin" kurss pirmdien atkal uzstādījis jaunu rekordu, pirmo reizi pārsniedzot 72 000 ASV dolāru robežu.

Ekonomika Vienojas pārdalīt 663 miljonus eiro no ES fondiem

Eiropas Savienības (ES) fondu tematiskās komiteja atbalstījusi rosināto finanšu investīciju pārdali 662,8 miljonu eiro apmērā, saglabājot katras ministrijas kopējā investīciju portfeļa apjomu, tādējādi novēršot iepriekš izskanējušos fondu finansējuma riskus, informē Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Sabiedrība Latvijā 32% iedzīvotāju regulāri finansiāli atbalsta tuviniekus

Latvijā 32% iedzīvotāju regulāri sniedz finansiālu palīdzību ģimenes locekļiem, draugiem vai paziņām, taču salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir pieaudzis to cilvēku īpatsvars, kuri vairs nevar sniegt atbalstu līdzšinējā apmērā, informē bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz 2023. un 2024.gada janvārī veiktajām Baltijas iedzīvotāju aptaujām.

Ekonomika Vidējā bruto darba alga pērn Latvijā pieaugusi par 11,9%

Latvijā pagājušajā gadā vidējā bruto darba samaksa jeb darba samaksa pirms nodokļiem par pilnas slodzes darbu bija 1537 eiro, kas ir par 11,9% jeb 164 eiro vairāk nekā 2022.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.