• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Briškens skaidroja, kāpēc Latvija turpinās atbalstīt airBaltic (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 20:54, 20.11.2023


Nākotnē ministrs saskata sinerģiju ar Rail Baltica dzelzceļu.


Ministrs akcentēja aviosatiksmes pievienoto vērtību un nākotnes attīstības potenciālu

Latvijas satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie") piedalījās International Air Transport Association (IATA) Wings of Change Eiropas samitā Amsterdamā, pārrunājot aviosatiksmes nozīmi Latvijas un Baltijas klimata mērķu sasniegšanā un ilgtspējas veicināšanā.

Kaspars Briškens konferences atklāšanas paneļdiskusijā, kas tika veltīta Eiropas lomai pasaules aviācijā un ilgtspējīgas izaugsmes politikas veidošanai, uzsvēra aviosatiksmes stratēģisko nozīmi Latvijai un Baltijai, ņemot vērā ģeogrāfisko attālumu līdz Eiropas un pasaules ekonomiskajiem centriem, kā arī aicināja stiprināt aviācijas nozares ilgtspēju, kopējās vērtību ķēdes attīstību un aviācijas un dzelzceļa intermodalitāti.

Tāpat satiksmes ministrs akcentēja aviosatiksmes pievienoto vērtību un nākotnes attīstības potenciālu: “Rīga atšķirībā no citām pilsētām, piemēram, Prāgas atrodas ievērojami tālāk no Eiropas attīstības centriem. Mums šie attālumi ir jāveic ātrāk, lai veicinātu valsts ekonomisko attīstību. Tāpēc aviācija, kā arī nacionālā lidsabiedrība airBaltic paliks Latvijas atslēga uz Eiropas centru, nākotnē veidojot sinerģiju ar Rail Baltica dzelzceļa līniju.”

Diskusiju gaitā tika pārrunāts arī ES regulējums ilgtspējas veicināšanai aviācijā klimata mērķu sasniegšanai, SAF (Sustainable Aviation Fuels) īpatsvars kopējā degvielas patēriņā un iespējas, kā stiprināt ES līderību aviācijas ilgtspējā.

Satiksmes ministrs Amsterdamā tikās ar aviācijas nozares līderiem, tostarp Viliju Volšu – IATA ģenerāldirektoru. Abas puses ir vienisprātis par nepieciešamību veicināt ilgtspējīgas aviācijas nozares lomu Eiropas un pasaules savienojamībā.

Vienlaikus pasākuma ietvaros lidsabiedrība airBaltic pievienojās IATA Drošības līderības hartai (Safety Leadership Charter), kas ir nozares iniciatīva, lai turpinātu veicināt izcilu aviācijas drošības kultūru, ziņoja vietne sam.gov.lv.

International Air Transport Association (IATA) Wings of Change ir augsta līmeņa Eiropas samits, kurā apvienojas nozares līderi un eksperti ar mērķi apspriest būtiskākos aviosatiksmes jautājumus un meklētu iespējas kopīgi vienoties par turpmākiem pasākumiem, lai labāk izmantotu gaisa transportu kā ekonomiskās un sociālās attīstības dzinējspēku visā Eiropā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Ekonomika Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus

Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus, tomēr arvien vairāk cilvēku pirkumiem sāk izmantot arī mobilos telefonus, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika Latvijas augstskolas izstrādājušas viedās enerģijas projektu par 1 160 000 eiro

Tiks izstrādāta arī interaktīva platforma klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu simulēšanai.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas debesīs paceļas Vācijas gaisa spēku lidmašīna

Latvija līgumam pievienojās 2002.gadā, uzņemoties saistības katru gadu atļaut šādus lidojumus pār savu teritoriju.

Pasaule Nākamnedēļ divas dienas streikos «Lufthansa» stjuarti

Nākamnedēļ divas dienas streikos Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" stjuarti, sestdienas vakarā paziņoja stjuartu arodbiedrība UFO.

Ekonomika Rīgas lidostā no oktobra darbu sāks vēl viena aviokompānija

Rīgas lidostā no šā gada 11.oktobra darbu sāks Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija "flydubai", kas trīs reizes nedēļā piedāvās ceļotājiem tiešos lidojumus starp Rīgu un Dubaiju, informē Rīgas lidosta.