• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmierā tiek paplašināts industriālais parks, radot jaunas darba vietas

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 14:30, 19.11.2023


Būvniecība tiks veikta par Eiropas Savienības līdzekļiem.



Valmieras novada pašvaldības dome, visiem klātesošajiem deputātiem balsojot “par”, nolēma turpināt projekta “Valmieras Industriālā parka attīstība” pieteikuma iesniegšanu Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 3.1. reformu un investīciju virziena “Reģionālā politika” 3.1.1.3.i. investīcijas “Investīcijas uzņēmējdarbības publiskajā infrastruktūrā industriālo parku un teritoriju attīstīšanai reģionos” finansējuma piesaistei.

Kā jau iepriekš informējām, Valmieras novada pašvaldība sagatavotajam projekta iesniegumam “Valmieras Industriālā parka attīstība” jau bija saņēmusi pozitīvus saskaņojumus un rekomendācijas no Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA), ziņoja vietne valmiera.lv.

Nacionālas nozīmes industriālas teritorijas attīstība Valmieras novadā ir bijusi mērķtiecīga reģionālās ekonomiskās un sociālās attīstības stratēģija jau kopš 2014. gada. Nacionāla un reģionāla līmeņa industriālo parku un industriālo teritoriju infrastruktūras attīstību un teritoriju sagatavošanu uzņēmējdarbības attīstībai, piesaistot ilgtspējīgas investīcijas, paredz arī Valmieras novada attīstības programmas 2022.–2028. gadam Stratēģiskā daļā, Ilgtermiņa prioritātes IP3 “Rosīga ekonomika”, vidēja termiņa prioritāte VP3 “Industrializācija un modernizācija”.

Valmieras Industriālā parka, kas atrodas pie stratēģiski svarīgas infrastruktūras (nozīmīgs loģistikas punkts – A3 maģistrāle, apvedceļš P18 un dzelzceļš, pieejama elektroapgādes, siltumapgādes u.c. infrastruktūra), attīstība sekmēs Valmieras novada un Vidzemes reģiona attīstību un ekonomisko izaugsmi, paaugstinās iedzīvotāju dzīves kvalitāti Vidzemes reģionā līdz pat Latvijas Ziemeļu robežai. Industriālais parks ļaus reģionam piesaistīt investīcijas, attīstīt ražošanu, kā arī nodrošināt Vidzemes iedzīvotājiem jaunas darbavietas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī