• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apkures sezonā sabiedriskās ēkas Rēzeknē samazināja patēriņu līdz pat 22%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:14, 19.11.2023


Energoeksperti konsultē Latgales valstspilsētu siltuma efektivitātes jautājumos.


Bērnudārzs

Rēzeknes pilsētas domē notika svarīga tikšanās speciālistiem, kas rūpējas par energoefektivitāti dažādās Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības iestādēs. Tikšanās laikā uzmanības centrā bija Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības dalība projektā “Energovienoti” un speciālistu apmācība darbam tiešsaistes platformā, kas izstrādāta, lai nodrošinātu precīzu siltumenerģijas un elektroenerģijas patēriņa uzskaiti ēkās un būvēs.

Savā ievadrunā Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors Raimonds Olehno pateicās pašvaldības energopārvaldniecei Dainai Bārdulei un citiem sanākušajiem speciālistiem par būtiskiem rezultātiem energoresursu taupīšanas jomā. Īpaši R. Olehno atzīmēja, ka “izmaksu optimizācijai ir liela loma pašvaldības dzīvē, un, pateicoties speciālistu cītīgajam darbam energoefektivitātes jomā, pirmsskolas iestādēs, skolās, kultūras iestādēs un citās pašvaldības padotībā esošajās iestādēs tiek uzturēta komfortabla vide un vienlaikus tiek samazinātas izmaksas”.

Savukārt Daina Bārdule dalījās ar informāciju par pilsētas pašvaldības veiksmīgo dalību projektā “Energovienoti”, kas īstenots sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūtu, kura mērķis ir uzlabot iedzīvotāju, uzņēmumu un pašvaldību energopratību.

Pozitīva ietaupījuma gadījumā iestādes saņem marķējumu “Energovienoti”, kas liecina par labiem rādītājiem veikto siltumenerģijas un elektrības taupīšanas pasākumu rezultātā, ziņoja vietne rezekne.lv.

Šī gada novembra sākumā Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā šis marķējums tika piešķirts piecām izglītības iestādēm – Rēzeknes 6. pamatskolai (patēriņa samazinājums par 8%), Rēzeknes 3. pamatskolai (samazinājums par 17%), pirmsskolas izglītības iestādei “Namiņš” un Katoļu PII (abās samazinājums par 16%), kā arī PII “Auseklītis” (samazinājums par 22%).

Projekta laikā astoņi pašvaldības pārstāvji – energoefektivitātes jomas speciālisti – sekmīgi pabeidza apmācības siltummezglu regulēšanā AS “Rīgas siltums” un ir gatavi dalīties iegūtajās zināšanās un pieredzē ar saviem kolēģiem. Tikšanās laikā Daina Bārdule aicināja klātesošos strādāt kopā un vērsa uzmanību uz to, ka jautājumu vai problēmu gadījumā pie viņas vienmēr var vērsties pēc padoma vai atbalsta.

Turpinājumā energoefektivitātes jomas speciālists ar vairāk nekā divdesmit gadu pieredzi Jānis Šipkovs klātesošajiem organizēja padziļinātas apmācības par darbu tiešsaistes platformā “energodati.lv”. Šeit jāpiebilst, ka viņa komanda šo platformu izstrādā un atbalsta jau vairākus gadus. Tostarp J. Šipkovs dalījās ar vērtīgiem padomiem par siltumenerģijas un elektrības patēriņa ikdienas monitoringu ēkās, piedāvājot idejas to patēriņa samazināšanai.

Viss liecina, ka pozitīvas tendences energoefektivitātes jomā Rēzeknē turpināsies gan šogad, gan turpmākajos gados. Tikšanās laikā izskanējušie rezultāti liecina par to, ka, pateicoties speciālistu pūlēm un ar aktīvu pilsētas pašvaldības atbalstu, energotaupīšanas pasākumi kļūst par neatņemamu ikdienas dzīves sastāvdaļu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ekonomists: Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus

Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus, teica ekonomists Andris Miglavs.

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika LDDK: Jāsamazina virsstundu darba samaksas apmērs (+VIDEO)

"No komforta zonas būs jāizkāpj visiem," pauž Andris Bite.

Lasiet arī

Kriminālziņas Avārijā Rīgas centrā gājis bojā autovadītājs

Svētdienas vakarā ceļu satiksmes negadījumā Rīgas centrā gājis bojā autovadītājs, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Sabiedrība VDD regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai

Ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju un riskus, Valsts drošības dienests (VDD) regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai, aģentūrai LETA atzina dienestā, komentējot, vai ir izdarījis kādus secinājumus pēc Slovākijas premjera Roberta Fico sašaušanas.

Pasaule Par uzbrukumu tūristiem Afganistānā uzņemas atbildību «Islāma valsts»

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" uzņēmies atbildību par uzbrukumu ārzemju tūristiem Afganistānā, kurā tika nogalināti trīs Spānijas pilsoņi un trīs afgāņi, bet starp ievainotajiem ir Lietuvas pilsone.

Sabiedrība Nedēļas otrajā pusē gaiss sakarsīs līdz +28 grādiem

Šonedēļ Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem, liecina jaunākās prognozes.