Drīzumā sāksies Vanšu tilta rekonstrukcija (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 15:16, 17.11.2023 0

Tas ir viena pilona slīpsaišu tilts ar vienā plaknē izvietotām vantīm ar garāko laidumu pasaulē - 312 metri.

 

Trešdien, 22.novembrī, no plkst.17.00 līdz plkst.18.00 Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments aicina uz informatīvu tiešsaistes pasākumu par Vanšu tilta pārbūves būvprojekta minimāla sastāva izstrādi. Tiešsaistes pasākumā sabiedrību informēs par tilta pārbūves galvenajiem tehniskajiem risinājumiem. Departaments aicina iedzīvotājus iesaistīties būvprojekta izstrādes stadijā, lai veicinātu projekta veiksmīgu integrēšanu pilsētvidē.

Vanšu tilts ir slīpsaišu tilts pār Daugavu Rīgā, tā garums ir 312 metri. Tilts atklāts 1981. gada jūlijā, kā Gorkija tilts. Tas ir viena pilona slīpsaišu tilts ar vienā plaknē izvietotām vantīm ar garāko laidumu pasaulē. Tilts ir vistālāk uz ziemeļiem esošais Daugavas šķērsojums.

Vanšu tilts tika uzbūvēts blakus vietai, kur kādreiz atradās pār Daugavu 1945. gadā uzceltais koka pagaidu tilts (tā saucamais Valdemāra tilts). Valdemāra tilts darbojās līdz 1950. gadu beigām. Sakarā ar jaunā Oktobra (tagad Akmens tilta) atklāšanu 1957. gadā, pontontilts, kas līdz tam nodrošināja satiksmi pār Daugavu Akmens tilta vietā, tika pārvietots blakus Valdemāra tiltam. Valdemāra tilta paliekas pastāvēja līdz 1964. gadam, kad tas tika pakāpeniski demontēts.

2011. gadā veikta tilta pabeigšanas stadija, būvējot kreisā krasta brauktuvju un ietvju gultnes, ieguldot jaunas apakšzemes komunikācijas, estakāžu balstu būvi. Paplašināta Daugavgrīvas iela, plānota arī jauna tilta celšana pār Zunda kanālu, kas kalpos kā jauns pieslēgums Daugavgrīvas ielai pie Ķīpsalas virzienā no Raņķa dambja uz Kr.Valdemāra ielu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nedēļas nogales salnas īpaši kaitējušas sējumiem un augļkokiem Latgalē

Nedēļas nogales salnas īpaši kaitējušas sējumiem, kultūraugiem, augļu kokiem un krūmiem Latgalē, aģentūrai LETA pauda aptaujātie lauksaimnieki un augļkopji.

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā palielinājās par 63%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā pieauga par 63% un bija 81,45 eiro par megavatstundu (MWh) jeb 0,08 eiro par kilovatstundu (KWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Salacgrīvas tilta pārbūves iepirkumā saņemti divi piedāvājumi

Salacgrīvas tilta pārbūves iepirkumā saņemti divi pretendentu finanšu piedāvājumi, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā.

Sabiedrība Tiltu pār Salacu pēc pārbūves nodos atpakaļ Limbažu novada pašvaldībai

Tiltu pār Salacu Salacgrīvā pēc tilta būvniecības un garantijas perioda plānots nodot atpakaļ Limbažu novada pašvaldības īpašumā, norādīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Ekonomika Limbažu novads nodos valstij Salacas tiltu un tā pārbūves projektu Salacgrīvā

Ceturtdien Limbažu novada domes ārkārtas sēdē ar 14 deputātu balsīm tika nolemts nodot valstij Satiksmes ministrijas (SM) personā tiltu pār Salacu Salacgrīvā, kā arī būvprojektu "Tilts pār Salacu autoceļu A1 (E67) Rīga-Ainaži 91,10 km".