Gauss: «airBaltic» pagaidām neplāno piedāvāt tiešos lidojumus no Latvijas uz ASV

Ekonomika
LETA 08:29, 16.11.2023 0

Latvijas nacionālā aviokompānijā "airBaltic" pagaidām neplāno piedāvāt tiešos lidojumus no Latvijas uz ASV, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

 
Foto: LETA

"Vēl nebūs tiešo lidojumu uz ASV," teica Gauss, vienlaikus piebalstot, ka nākotnē viņš gan saskata savienojuma iespējamību ar Ņujorku, ASV.

"airBaltic" prezidents skaidroja, ka aviokompānijas rīcībā nav tādu lidmašīnu, lai būtu ekonomiski izdevīgi veikt šādus lidojumus. "Tam ir jābūt ekonomiski loģiskam solim," sacīja Gauss, piebilstot, ka "airBaltic" šobrīd nevar atļauties sākt šādu ļoti dārgu projektu.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" un ASV aviokompānija "Delta Air Lines" no šā gada 22.novembra sāks sadarbību lidojumos, proti, ņemot vērā pieprasījumu pēc ceļojumiem pāri Atlantijas okeānam, sadarbības lidojumu vienošanās ļaus "Delta Air Lines" pievienot lidojumu kodu 20 "airBaltic" maršrutos no trim lidsabiedrības bāzēm - Rīgas, Tallinas un Viļņas.

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Lasiet arī

Ekonomika «airBaltic» akciju publisko piedāvājumu plāno izsludināt gada otrajā pusē

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" akciju publisko piedāvājumu plāno izsludināt gada otrajā pusē, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja aviokompānijas izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika «airBaltic» nepieciešams papildu finansējums. Atkal prasīs naudu no valsts?

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" plāno piesaistīt papildu finansējumu 100 miljonu eiro apmērā, teikts kompānijas auditētajā 2023.gada pārskatā.

Ekonomika Aviokompānijai «airBaltic» beidzot ir peļņa. Cik tā ir liela?

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 33,652 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, savukārt koncerna apgrozījums, salīdzinot ar 2022.gadu, palielinājās par 33,5%, sasniedzot 667,982 miljonus eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.