• Andžejs,
  • Andžs,
  • Edīte,
  • Esmeralda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas pasaules biržās turpina kāpt pēc ASV inflācijas krituma

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 08:08, 16.11.2023


Akciju cenas pasaules biržās trešdien turpināja pieaugt pēc tam, kad ASV inflācijas kritums un mazumtirdzniecības apgrozījuma un ražotājcenu samazināšanās vairoja cerības, ka ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) iepauzēs procentlikmju paaugstināšanu.



Gada inflācija ASV oktobrī samazinājusies līdz 3,2% salīdzinājumā ar 3,7% septembrī, tādējādi reģistrēts straujāks kritums par prognozēto, liecināja ASV Nodarbinātības ministrijas otrdien publiskoti dati. Analītiķi bija prognozējuši, ka gada inflācijas rādītājs ASV patēriņa cenu indekss (CPI) saruks līdz 3,3%.

Trešdien publiskoti dati par ASV ražotājcenu indeksu liecināja, ka ASV ražotājcenām oktobrī bija vislielākais kritums kopš 2020.gada aprīļa. Mazumtirdzniecības apgrozījums pasaules lielākajā ekonomikā oktobrī samazinājās par 0,1% līdz 705 miljardiem dolāru.

"Labāki ASV ražotājcenu indeksa un mazumtirdzniecibas apgrozījuma dati ir papildinājuši labās ziņas, palīdzot akciju cenām pasaulē pieaugt," sacīja tiešsaistes tirdzniecības platformas IG galvenais tirgus analītiķis Kriss Bošamps.

"Investori turpina priecāties cerībā, ka nebūs jaunu FRS procentlikmju paaugstināšanu."

Londonas biržas indekss pieauga pēc otrdien publiskotajiem datiem, ka gada inflācija Lielbritānijā oktobrī samazinājusies līdz 4,6% salīdzinājumā ar 6,7% septembrī, tādējādi reģistrēts zemākais līmenis kopš 2021.gada oktobra. Analītiķi bija prognozējuši, ka gada inflācija saruks līdz 4,8%.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien pieauga par 0,5% līdz 34 991,21 punktam, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,2% līdz 4502,88 punktiem, savukārt indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 0,1% līdz 14 103,84 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 0,6% līdz 7486,91 punktam, Frankfurtes biržas indekss DAX kāpa par 0,9% līdz 15 748,17 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,3% līdz 7209,61 punktam.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien kritās par 2,0% līdz 76,66 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā samazinājās par 1,6% līdz 81,18 dolāriem par barelu.

Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena trešdien kritās par 1,2% līdz 47,04 eiro par megavatstundu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien kritās no 1,0879 līdz 1,0850 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,2498 līdz 1,2414 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 150,37 līdz 151,37 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 87,03 līdz 87,36 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn

Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn, prognozē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Ekonomika FM: tirdzniecības konfidences rādītāju pasliktinājums nav būtisks (+VIDEO)

Tomēr augstais cenu līmenis straujās inflācijas dēļ iepriekšējos divos gados neļauj strauji kāpināt patēriņu.

Ekonomika «Coface» šogad Latvijā sagaida IKP pieaugumu par 1,8%

Risku pārvaldības kompānija "Coface" šogad Latvijā un Lietuvā sagaida iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu par 1,8%, savukārt Igaunijai otro gadu pēc kārtas tiek prognozēta recesija, sagaidot IKP kritumu par 0,2%, informē "Coface" pārstāvji, atsaucoties uz "Coface" ekspertu novērtējumu jaunākajā risku barometra pētījumā.

Ekonomika Aktīvākie reģioni mājokļu tirgū šogad varētu būt Pierīga, Liepāja un Jelgava

Ja Eiropas Centrālā banka (ECB) šogad turpinās samazināt procentu likmes, darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem reģionos, visticamāk, pieaugs, un aktīvākie mājokļu tirgi šogad varētu būt Pierīgā, Liepājā un Jelgavā, informē bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.

Lasiet arī

Ekonomika Akciju cenas ASV un Eiropas biržās pārsvarā pieaug

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās ceturtdien pārsvarā pieauga pirms Lieldienu brīvdienām.

Ekonomika Somijas Stockmann mainījis nosaukumu uz Lindex Group

Somijas Uzņēmumu reģistrā iegrāmatots mazumtirgotāja "Stockmann" jaunais nosaukums "Lindex Group", liecina kompānijas paziņojums Helsinku biržai.

Ekonomika Biržā kotēs mazāko daļu akciju lielai daļai Latvijas valsts uzņēmumu

Biržā plānots kotēt mazāko daļu akciju lielai daļai valsts uzņēmumu, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā Latvijas kapitāla tirgus forumā "Jaudīgi uzņēmumi - spējīgāka valsts" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Ekonomika Septembrī Baltijas biržās visaktīvāk tirgotas Ignitis grupe akcijas

Baltijas "Nasdaq" biržās septembrī aktīvākā tirdzniecība bija ar Lietuvas enerģētikas uzņēmuma "Ignitis grupe" akcijām, liecina biržas apkopotie dati.