• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ierēdņu kļūdas dēļ krusā cietušajiem augļkopjiem atbalsts nav paredzēts

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 17:46, 15.11.2023


Augusta vētras krusā cietušajiem augļkopjiem Zemkopības ministrijas (ZM) kļūdas dēļ atbalsts nav paredzēts, tikšanās laikā ar lauksaimniekiem Tērvetē atzina ZM pārstāvji.


Foto: LETA

ZM Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktors Zigmārs Ķikāns skaidroja, ka Eiropas Savienības (ES) ārkārtas atbalsts lauksaimniecībai 3,012 miljonu eiro apmērā ir novirzīts šī gada salu un salnu nodarīto zaudējumu segšanai augļu un ogu nozarē.

Kompensācijai var pieteikties tikai tās saimniecības, kas pieteicās salnu postījumu apsekošanai. Tostarp uz kompensācijām pretendē arī saimniecības, kuras apsekošanai pieteicās, bet kurās to neveica.

Vienlaikus Ķikāns atzina, ka finansējumam nekvalificējas augļkopji un ogu audzētāji, kur cieta 7.augusta krusā.

Tāpat krusas atbalstam nekvalificējas lauksaimnieki, kuri savas platības neapdrošināja.

Lauksaimnieki argumentēja, ka, audzējot ražu tuneļos, tos nemaz nevar apdrošināt. Apdrošināšana pieejama vienīgi ugunsgrēkiem.

ZM Lauku atbalsta departamenta direktore Liene Jansone atzina, ka augļkopjiem apdrošināšanas cenas ir neadekvāti augstas, un ministrija, izstrādājot atbalstu pēc krusas, palaidusi garām šo niansi.

Viņa solīja, ka kopā ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) direktoru tiek strādāts, lai kļūdu labotu. Lauksaimnieki gan uzsvēra, ka ilgi lēmumu gaidīt nevar, jo jālemj par darbības turpināšanu.

Jau ziņots, ka trešdien Tērvetes kultūras namā ar ZM pārstāvjiem tiekas šogad 7.augusta vētrā cietušie lauksaimnieki, lai meklētu risinājumus vētrā cietušo lauksaimnieku atbalstam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijā 63% iedzīvotāji izvēlētos investēt nekustamajā īpašumā

Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika «Pasažieru vilciens» saņēmis 22 no 32 jaunajiem elektrovilcieniem

AS "Pasažieru vilciens" (PV) no Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" patlaban ir saņēmis 22 no paredzētajiem 32 jaunajiem elektrovilcieniem.

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

Ekonomika Vidzemes plānošanas reģions attīstīs ekonomiku kopā ar Augstskolu (+VIDEO)

Noteikti septiņi viedās specializācijas prioritārie tautsaimniecības sektori.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas lauksaimniecības produktu importam būs stingrāki ierobežojumi

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdien vienojās par stingrākiem ierobežojumiem dažu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, paziņoja ES prezidējošā valsts Beļģija.

Ekonomika Lauksaimniecības produktu cenu līmenis pērn Latvijā samazinājies par 18,9%

Latvijā pagājušajā gadā kopējais lauksaimniecības cenu indekss samazinājies par 18,9% salīdzinājumā ar 2022.gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.

Ekonomika Lauksaimniekiem noteiks labvēlīgākus nosacījumus atbalsta saņemšanai

Turpmāk mazajām lauku saimniecībām noteiks labvēlīgākus nosacījumus atbalsta saņemšanai no Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi.

Ekonomika Palielinās valsts atbalstu lauksaimniekiem īstermiņa aizdevuma veidā

Valsts atbalstu lauksaimniekiem īstermiņa aizdevuma veidā palielinās no līdzšinējiem 40 eiro līdz 60 eiro par ilgtspēju sekmējošam ienākumu pamatatbalstam pieteikto hektāru, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi.